Zonguldak'ta TKDK Irtibat Ofisi Açildi

Zonguldak’ta TKDK irtibat ofisi faaliyete geçti.

Zonguldak’a Tarimsal ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Zonguldak irtibat ofisi açildi. Ofis, Tarim Bakanligi ile birlikte IPARD desteklerini saglayacak ve Ticaret ve Sanayi Odasi’nin giris katinda hizmet verecek. Zonguldak, artik Avrupa Birligi ve Türkiye’nin sagladigi finansman destegi ile IPARD programindan yararlanacak. Bu program çerçevesinde, tarimsal isletmelere ve kirsal girisimcilere yönelik genis bir destek yelpazesi sunuluyor.

IPARD programi çerçevesinde süt ve et üreten tarimsal isletmelere yatirim, söz konusu ürünlerin islenmesi ve pazarlanmasi, meyve sebzelerin islenmesi ile pazarlanmasi, su ürünlerinin islenmesi ve pazarlanmasi, çiftlik faaliyetlerinin çesitlendirilmesi ve gelistirilmesinin yani sira yerel ürünler, mikro isletmelerin gelistirilmesi, kirsal turizm ve kültür balikçiliginin gelistirilmesi için yatirimlar desteklenecek.

Yatirimlar, 50 ile 75 arasinda degisen hibe destegi ile desteklenecek ve vergi muafiyetleri saglanacak. IPARD III Projesi ile bölgenin tarim ve kirsal kalkinmasi hedeflenirken, yerel üretimin güçlenmesine katkida bulunulacak. TKDK Zonguldak Irtibat Ofisi, ilgili bilgilendirme ve destegi saglamak üzere vatandaslara açik olacak.
Kaynak: İHA