Asrin Felaketinde Yitirilen Canlar Islahiye'de Anildi

Kahramanmaras merkezli depremlerin birinci yilinda Gaziantep’in Islahiye ilçesinde de anma programi düzenlendi. Programda göz yaslari sel oldu.

Asrin Felaketinde Yitirilen Canlar Islahiye'de Anildi
Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lik 6 Subat 2023’te meydana gelen iki büyük depremin ciddi oranda etkiledigi noktalardan biri de Gaziantep’in Islahiye ilçesi oldu. Asrin felaketinin birinci yilinda hayatini kaybedenler için Islahiye ilçesinde de anma programi düzenlendi.

Kaymakamlik Meydani’nda düzenlenen programda asrin felaketi ve sonrasinda yapilan çalismalari anlatan video filmi izlendi.

Sahin, yasanan zor süreci ve yapilan çalismalari anlatti

Programda konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, 6 Subat 2023 tarihinde çok zor bir sabaha uyandiklarini ifade ederek, yasadiklari ilk sokun ardindan hizli bir sekilde sahada çalismalara basladiklarini vurguladi. Sahin, devam eden süreçte depremzede vatandaslarin yaralarinin sarilmasi fiziksel ve sosyal anlamda için topyekûn bir gayret gösterdiklerini, çadirkentler, konteyner kentler, briket evler ve son olarak da kalici konut çalismalarina hiz verdiklerini ifade etti.

Sahin, sözlerine deprem sehitlerini anarak, benzer afetlerin bir daha yasanmamasi temennisinde bulunarak ve birlik-beraberlik vurgusu yaparak son verdi.

"Bir yil önce çok büyük bir felâketi yasadik"

Programda açiklamalarda bulunan ve butik bir felaket yasandigini söyleyen AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, "Bir yil önce çok büyük bir felâketi yasadik. Depremden hemen bir kaç saat sonra hemen deprem bölgesi Gaziantep’e gelerek çalismalara basladik. Islahiye ve Nurdagi’nda gerekli koordinasyonu yaptiktan sonra tüm ekipler çok büyük fedakarliklar yapti. Asrin felaketinde asrin dayanismasini tüm dünyaya gösterdik. Bu afetten çikaracagim dersler alacagimiz önlemler var. Türkiye’nin her yerinden yardimlar ulastirildi ve tek yürek olduk. Yaralar sarilmaya çalisildi. Bir vatandasimiz dahi disarida kalmayana kadar çalismaya devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Geçen yil tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yasadik"

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise ülke olarak derin bir sarsinti yasadiklarini vurgulayarak, "Geçen yil tam da bu saatlerde çok büyük bir afet yasadik. Ülke olarak, 81 ilde derin bir sarsinti yasadik. Allah böyle bir afeti kimseye bir daha yasatmasin. Afette yitirdigimiz canlarimizi, 52 bin canimizi rahmetle ve minnetle aniyoruz. Yaralanan vatandaslarimiza acil sifalar diliyoruz. Depremin ardindan büyük bir dayanisma örnegi gösterildi. Herkes meslegine mevkisine bakmadan insanüstü bir gayret gösterdi. Biz bu aciyi hep beraber hissettik. Ve ne kadar büyük bir devlet ve millet oldugumuzu da hissettik. Biz acilardan ders alarak bir daha benzer acilar yasamamak için gayret gösterecegiz. Bir yillik süreçte 10 bin 600 civarinda konutun kura çekimini yaptik, yaralari sarmaya çalistik. Bu felaketin acisiyla parçalandik ama ne büyük bir devlet ve millet oldugumuzu bir kez daha gösterdik" diye konustu.



Anma programina depremde hayatini kaybedenlerin yakinlarinin yani sira Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Grup Baskanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti ve CHP Gaziantep Milletvekilleri, ilçe belediye baskani, ilçe kaymakami, kurum müdürleri, arama kurtarma ekipleri ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA