Telefon Dolandiricilari Emekli Adami 41 Bin TL Borçlandirdi

Adana’nin Kozan ilçesinde telefon dolandiricilari özel bir bankanin adini kullanarak emekli adami telefonla dolandirip 41 bin TL borçlandirdi.

Telefon Dolandiricilari Emekli Adami 41 Bin TL Borçlandirdi
Kozan’da 30 Ocak günü aksam saatlerinde bankadan aradiklarini söyleyerek kredi kartinin limitinin artirilmasi gerektigini ve bunun zorunlu oldugunu söyleyen telefon dolandiricilari, 63 yasindaki E.Ö.’yü telefonla konusurken gelen mesajlari söyleterek kredi kartindan 41 bin lira borçlandirdi. 10 bin lira emekli maasi ile borcu ödeme imkânini olmadigini kaydeden E.Ö., dolandiricilarin bir an önce bulunmasini isterken bankanin bu borcu affetmesini talep etti.

E.Ö. yasadiklari olay sonrasi telefon hattini degistirdigini ve banka kredi kartini kullanima kapattirdigini kaydederek artik arayan herkese süpheyle yaklastigini söyledi.



E.Ö., 30 Ocak günü aksam saat 18.30 sularinda bir numaradan arandigini belirterek, "Bana ismim ve soyadimla hitap edilerek müsterisi oldugum bankadan aradiklarini ve bankanin hediyesi oldugunu söylediler. Kredi kartimin limitinin yükseltilmesi gerektigini ve bunun zorunlu oldugunu söyleyince ben de ilk basta ’gerek yok benim limitim yeter’ dedim. Zorunlu olunca ’tamam’ dedim. Ilk basta inanmadim, size mesaj yolluyoruz diyerek ardindan bankadan mesaj gelince gerçekten bankadan arandigima ikna oldum. Gelen mesajlari okudum, mobil uygulamaya girip gelen mesajlara onay vermemi istedi, maalesef bilmeyerek onay verdim. Yaklasik 41 bin TL’ye yakin dolandirildim. Bankaya gittim, durumu anlattim, evrak verdiler ve ben de savciliga verdim. Gelen mesajlari okudum, gerçekten bankadan mesaj gelince güvendim. Bir mesajla hayatim karardi. Banka ne yapacak bilmiyorum. Emekli maasimla bu borcu ödeme sansim yok. Numarami iptal ettim. Arayan numaralardan korkuyorum. Kimseye cevap veresim gelmiyor. Bu dolandiricinin yakalanmasi lazim. Disaridan bir kisi banka adina mesaj yollayamaz. Emekli maasi ile geçiniyorum. Çok zor bir durumda biraktilar" diyerek yasadigi zorlu süreci aktardi.
Kaynak: İHA