Hastasinin Öldürdügü Doktor 16. Yil Dönümünde Unutulmadi

Giresun’da 16 yil önce bir hastasi tarafindan öldürülen Dr. Ali Menekse ölüm yil dönümünde adinin yasatildigi ve hayatini kaybettigi hastanede meslektaslari tarafindan anildi.

Hastasinin Öldürdügü Doktor 16. Yil Dönümünde Unutulmadi
Giresun’da 15 Ocak 2008 tarihinde görevi basinda bir hastasi tarafindan vurulduktan sonra tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden Dr. Ali Menekse ölümünün 16. yil dönümünde de unutulmadi. Dr. Menekse için görev yaptigi ve ölümünün ardindan isminin verildigi Dr. Ali Menekse Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi.

Saglik çalisanlarinin katildigi törende Dr. Ali Menekse dualarla anildi.

Giresun Tabipler Odasi Baskani Dr. Erhan Demirelli, ölümünün ardindan geçen 16. yilinda da sehit meslektaslarini rahmetle andiklarini ifade ederek, saglikta hala siddetin önüne geçilemedigine dikkat çekerek, saglikta siddet kurbani olanlari unutmayacaklarini ve unutturmayacaklarini kaydetti.

Il Saglik Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut ise, “Çok sevilen bir doktorumuz, meslektasimiz bundan 16 yil önce görev yaptigi hastanede bir hastasi tarafindan sehit edildi. Ne yazik ki bu saglikta siddette bir son olmadi. Bu konuda çesitli düzenlemelerin yapilmasi gerekiyor. 2012 yilinda beyaz kodla ilgili bakanligimizin bir çalismasi oldu. En son Ceza Muhakemesi Kanunu’na dahil edilen katalog suçlarla ilgili düzenlemeler yapildi. Bu konuda daha neler yapilabilir bu konuda bizler de çalisiyoruz. Meslek kuruluslarimizla sagliga siddeti yönlendiren faktörler nelerdir, toplumsal bilinçlendirmenin artmasi noktasinda bir seylerin yapilmasi ve yöneticilerin çalisan noktasinda neler yapilabilecegi üzerinde meslek örgütleri çalismalarini sürdürüyor. Isterdik ki sehit meslektasimiz siddetin son kurbani olsun ama öyle olmadi. Böylesine degerli, sevilen bir meslektasimizin üzüntüsü hala çok taze. Kurumum ve sahsim adina sükran, minnet ve saygiyla aniyoruz” dedi.

Giresun Egitim Arastirma Hastanesi Imam Hatibi Hayrullah Yavuzyilmaz’in Kur’an-i Kerim okumasinin ardindan dualarla anma töreni sona erdi.

Ölümümü ardindan görev yaptigi hastaneye ismi verildi

Giresun Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nde görevli olan doktor 51 yasindaki Ali Menekse, 15 Ocak 2008’de tartistigi hastasi Murat Yavuz tarafindan hastane koridorunda tabancayla vurularak agir yaralandi. Psikolojik tedavi gördügü belirtilen Murat Yavuz, ayni silahla basina ates ederek yasamina son verdi. Ankara’da yogun bakim ünitesinde tedavi altina alinan Dr. Ali Menekse de 4 Subat 2008’de yasamini yitirdi. Menekse’nin ölümünün ardindan ise görev yaptigi ve vuruldugu Giresun Gögüs Hastaliklari Hastanesi’nin adi Giresun Dr. Ali Menekse Gögüs Hastaliklari Hastanesi olarak degistirildi.
Kaynak: İHA