Çocuklarin Kizak Keyfi Görenlerin Içini Isitti

Erzurum’da kar yagisi sonrasi kent merkezinde olusan yiginlar, çocuklar için eglenceli alanlari ortaya çikariyor. Çocuklarin en çok oynadiklari ve vazgeçemedikleri oyun ise hep birlikte kizak kaymak oldu.

Çocuklarin Kizak Keyfi Görenlerin Içini Isitti
Erzurum’da etkili olan kar yagisi sehri beyaza bürürken sehrin her yerinde karla kapli agaçlar, çatilar ve sokaklar, essiz bir manzara olusturdu. Kis aylarinda çocuklarin oyun ve eglence dünyasini renklendirdigi kar, bu yil da yine minikleri mutlu etti. Sehir merkezinde ulasan 50 santimetrelik kar, çocuklarin mahalle aralarinda kartopu savasi ve kardan adam yapmalarina, ayrica eglenceli kizak maceralarina vesile oldu. Hep birlikte eglenen, türküler söyleyen ve halay çeken çocuklar görenlerin adeta içini isitiyor.

Erzurum’un beyaz örtüsü altinda çocuklar kisin tadini doyasiya çikariyor. Mahalle aralarinda olusan kar yiginlari, çocuklar için devasa oyun alanlarina dönüsüyor. Günesli havayi firsat bilen çocuklar karla oynamak için disari çikiyor. Aileler de çocuklarinin kar keyfini paylasiyor. Çocuklariyla birlikte kizak keyfini deneyimleyen veliler ise hatira biriktirerek çocuklarini fotograf ve videoya aliyor.
Kaynak: İHA