Arama Kurtarma Ekipleri Tarafindan Nefes Kesen Tatbikat

Afet ve acil durumlar için kurulan 5 arama kurtarma ekibi, Maltepe’de yikim karari alinan bir binanin içinde depreme yönelik nefes kesen canli insan kurtarma tatbikati gerçeklestirdi.

Arama Kurtarma Ekipleri Tarafindan Nefes Kesen Tatbikat
Afetlere Hazirlik ve Müdahale Federasyonu (AFEDEF) bünyesinde, Istanbul depremine yönelik bes ayri arama kurtarma ekibinin katildigi nefes kesen canli insan kurtarma tatbikati Maltepe’de gerçeklestirildi.

Maltepe ilçesi Sümer Sokak üzerindeki yikim karari alinan bir binada yapilan tatbikatta, bina içerisinde önce bir mizansen yapildi. Binanin içinde deprem enkazinda sanki bir kisi kisinin mahsur kaldigi varsayildi. Bina çevresinde arama kurtarma ekipleri ses olup olmadigini kontrol etti. Bina enkazinda ses oldugu tespit eden ekipler kurtarma çalismalarini baslatti. Binanin içinde isi kamerasiyla ve ses cihazlariyla tarama yapildiktan sonra ekipler kurtarma islemlerine basladi.

Evin zemini kazilarak enkaz altinda kalan kisi halatlar yardimiyla asagiya dogru gönderildi. Arama kurtarma tatbikatina, Tulpars arama kurtarma ekibi, Turkuaz arama kurtarma ekibi, Besiktas arama kurtarma ekibi, ISMAK arama kurtarma ekibi ve Börü arama kurtarma ekibi katildi.

Tatbikata ev sahipligi yapan Tulpars arama kurtarma ekibi baskani Ziya Gökalp Sahin, "6 Subat depreminin seneidevriyesi geldi. Bu acinin, o kayiplarin bir yili doldu. Ama her sey taze. Biz de muhtemel Marmara ve Istanbul depremine hazirlik yapmaya çalisiyoruz. Bugün burada Afetlere Hazirlik ve Müdahale Federasyonu ekipleri olarak buradayiz. 5 arama kurtarma ekibinin kurdugu bir federasyonun çatisi altinda Istanbul depremine hazirlik için buradayiz" diye konustu.

Turkuaz arama kurtarma ekibi baskani Ercan Soylu, "AFEDEF olarak bes kurucu dernegin organize ettigi, gönüllülerden olusan bir tatbikat düzenledik. Burada iki planda çalismaya çalistik. muhtemel bir depremde yaralilarin kurtarilmasi ve Türkiye’de ilk defa yapilan arama kurtaricilarin hazirligi noktasinda hazirlik yaptik. AFEDEF olarak Türkiye’nin her kösesinde bu tarz çalismalari yapmak için çalismalarimiz devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA