Mardin Valisi Akkoyun, Açik Kapiyi Açik Makama Dönüstürdü

Içisleri Bakanligi bünyesinde ’Açik Kapi, Milletin Kapisi’ sloganiyla kurulan Açik Kapi Sube Müdürlügü Mardin’de Vali Tuncay Akkoyun’un vatandaslari makaminda agirlamasi ile ’Açik Makama’ dönüstü. Vali Akkoyun, talep ve ihtiyaçlari için gelen vatandaslari günün her saatinde makaminda agirlayarak bire bir görüsüyor.

Mardin Valisi Akkoyun, Açik Kapiyi Açik Makama Dönüstürdü
Açik Kapi, Milletin Kapisi sloganiyla verilen hizmette sikayet, talep ve önerisi olan vatandaslar simdiye kadar Açik Kapi Sube Müdürlügüne sahsen veya internet üzerinden basvuru yapiyordu. Mardin’e atandigi günden buyana sürekli sahada olarak vatandaslarla sicak bir diyalog kuran Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Tuncay Akkoyun bu uygulamayi degistirerek Açik Kapi Sube Müdürlügüne gelen tüm vatandaslari valilik makaminda agirlamaya basladi.

Makamini vatandaslara açan, ihtiyaç, talep, sikayet ve önerisi olan vatandaslari günün her saatinde makaminda agirlayan Vali Tuncay Akkoyun, yüz yüze görüstügü vatandaslarin ilettigi talepleri aninda ilgili kurum müdürüne talimat vererek çözümünü sagliyor.

Vatandaslarin beklemeden direk valiliyle görüsebilmesi ve makam kapilarinin günün her saatinde vatandasa açik olmasi nedeniyle Mardinlilerde memnuniyet uyandirdi. Ilin en üst düzey yöneticisiyle görüserek istek, ihtiyaç ve bazen de sikayetlerini dile getirdiklerini ifade eden vatandaslar, Vali Tuncay Akkoyun’un aninda ilgili kurum müdürlerinden gerekli bilgileri alarak kendilerine hemen bilgi verildigini dile getiriyor.

Vatandaslar Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un ’Açik Kapidan Açik Makama’ dönüsen uygulamasinin devam etmesini istiyor.
Kaynak: İHA