Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre Yatirimlarina Hibe Destegi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügünce ve Tarim ve Orman Bakanliginca kirsal kalkinma destekleri kapsaminda tarima dayali ekonomik yatirimlar; tesis yapimina, kismen yapilmis yatirimlarin tamamlanmasi, kapasite artirimi, mevcut tesislerin teknoloji yenileme ve modernizasyonuna yüzde 50 hibe destegi basvuru alimlari devam ediyor.

Hayvansal Ve Bitkisel Orijinli Gübre Yatirimlarina Hibe Destegi
Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin islenmesi, paketlenmesi ve depolanmasina yönelik tüm yatirim niteliklerindeki basvurular, hibe destegi kapsaminda degerlendirilir.

Hayvansal orijinli gübreler, hayvanlarin diskilari ile yatakliklarinin artiklarindan elde edilen gübrelerdir. Bitkisel orijinli gübreler, tarimsal amaçli yetistirilen bitkilerin kendisinden ya da islenmesi sonrasi elde edilen yan ürünlerden elde edilen gübrelerdir. Basvuru yapilacak yatirim yerinin kirsal alanda, mülkiyeti basvuru sahibine ait veya basvurunun yapildigi tarihten itibaren en az 7 yil süreyle kiralanmis olmalidir. Tarima dayali ekonomik yatirimlar kapsaminda yapilacak basvurularda 3 milyon liradan 14 milyon liraya kadar hazirlanabilecek projelere yüzde 50 hibe destegi verilecektir.

Basvurular 19 Subat 2024 tarihine kadar yapilabilecektir. Hibe destegine basvurmak isteyenler Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürlügü, Il Proje Yürütme Birimi’nden teknik destek ve ayrintili bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA