Depremzede Gelin Ve Görümce Yöresel Yemekler Yaparak Aile Ekonomisine Katkida Bulunuyor

Kahramanmaras’ta 6 Subat depremlerin ardindan aile ekonomilerine katkida bulunmak isteyen gelin ve görümce yöresel ev yemeklerini yaparak geçimlerini sagliyor.

Depremzede Gelin Ve Görümce Yöresel Yemekler Yaparak Aile Ekonomisine Katkida Bulunuyor
Onikisubat ilçesi Sakarya konteyner kentte Kahramanmaras’a ait olan yöresel ürünleri yaparak satisini yapan 2 çocuk annesi Aysel Akgün (44) ve 3 çocuk annesi Selma Akgün (39), konteyner is yerlerinde yöresel yemekler yaparak hizmet veriyor. Depremde is yerlerinin yerle bir oldugunu söyleyen Akgün," Depremden sonra kendi çabalarimizla toparladigimiz is yerimizde el emegimiz olan ve tamamen dogal olan ürünleri yaparak kendi ayaklarimiz üzerinde durmaya çalisiyoruz" dedi.

Kahramanmaras’a ait kültürel yemekleri tanitmaya çalistiklarini söyleyen görümce Aysel Akgün Üzüm ,"Biz depremden dolayi is yerimizi kaybettik. Depremde enkaz altinda kaldi, hiç bir seyimizi kurtaramadik. Makinalarimizi alamadigimiz için ve maddi olarak zorlandigimiz için suan yöresel yemekler yapiyoruz. Kahramanmaras’a ait kültürel yemeklerini tanitmaya çalisiyoruz. Reçel çesitleri, tursu, mumbar dolmasi, kuru dolma, pekmez, gözleme gibi yöresel yemekler yaparak kendi ayaklarimiz üzerinde durmaya çalisiyoruz. Deprem öncesi borçlarimiz vardi onlari ödemeye çalisiyoruz. Bir bayan olarak herkesin çalismasini tavsiye ediyorum. Deprem sonrasi toparlanma evresindeyiz. Çalisanlarimiz ihtiyaçlarini karsilayabiliyorlar. Biz kendi ihtiyaçlarimizi karsilayabiliyoruz. Biz su an hayattayiz ve her sey için sükrediyoruz" dedi.

Depremden sonra birkaç ay kendilerine gelemediklerini söyleyen gelin Selma Akgün, "Daha önce bir is yerimiz vardi ve esimle birlikte çalistiriyordum. Depremde is yerimiz gitti , enkaz altinda kaldi. Is yerimizi arkadaslarimizi, arkadas camiamizin çogunu kaybettik. Konteyner içerisinde yöresel yemekler üzerine is kurmaya karar verdik. Iyi ki de bu karari vermisiz. Depremden sonra birkaç ay kendimize gelemedik. Evde durmakla daha kötü oluyorduk. Yöresel yemekleri üzerine isimizi kurduk. Buradaki ürünler tamamen el emegi göz nuru. Her seyi kendi çabamizla yapiyoruz yap. Buradaki ürünlerin tamami dogal. Kendimiz yapiyoruz, kendimiz üretiyoruz. Tarhana yapiyoruz, içli köfte yapiyoruz, reçel çesitleri, mumbar ve tursularimizi bulunduruyoruz. Çogunlukla ev yemegi yapiyoruz. Islerimiz su an gayet iyi gidiyor" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA