Alaca Belediyesi, 5 Ürünün Cografi Isaret Belgesini Aldi

Çorum’un Alaca Belediyesi, ilçenin taninirligini arttirmak, tarihini ve kültürünü tanitmak amaciyla büyük bir çalisma baslatti.

Alaca Belediyesi, 5 Ürünün Cografi Isaret Belgesini Aldi
Bu çerçevede Alaca’nin tarihi yemeklerini önce kitap haline getiren Alaca Belediyesi ayni zamanda cografi isaret belgesi alabilmek için de 39 ürünün basvurusunu gerçeklestirdi. Simdiye kadar 5 yöresel ürünün cografi isaretini alan Alaca Belediyesi, 15 Nisan’da ilan tarihi biten Camili kilimlerinin de cografi isaretini almis olacak.

Ilk olarak Alaca Mor soganinin patentini alarak Alaca morunu markalastiran Alaca Belediyesi, daha sonra ise Alaca Yarma Asi ve Alaca Yaniç böregini tescilledi. Son olarak, Alaca Cizlagi ve Alaca Borana Yemegi’nin tescil belgesi alindi. Bu çalisma ile birlikte Çorum genelinde en fazla tescilli ürünü bulunan ilçelerin basinda gelen Alaca, yemek kültürü ve zenginligi anlaminda ülke genelinde de taninirligini arttirmak istiyor.

Cografi isaret tescil belgeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yozgatligil ve Türk patent Baskani Prof. Dr. Muhammet Zeki Durak tarafindan Kaymakam Hicabi Aytemür ve Belediye Baskani Halil Ibrahim Saltu’ya verildi.

Kaynak: İHA