AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Bu Eller, Istanbul'un Kaynaklarini Israf Etmeyecek'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen “1.Bölge 3 Kademe Mahalle Baskanlari Bulusmasi” programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programda konusan Kurum ”Bu eller, Istanbul’un kaynaklarini israf etmeyecek. Haksizlik etmeyecek, milleti sahipsiz birakmayacak. Bu aziz millet için ellerimizi nasil birlestiriyorsak, yüreklerimizi de bulusturacagiz” dedi.

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum Açiklamasi 'Bu Eller, Istanbul'un Kaynaklarini Israf Etmeyecek'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum Üsküdar’da düzenlenen “1.Bölge 3 Kademe Mahalle Baskanlari Bulusmasi” programinda vatandaslarla bir araya geldi. Programda Murat Kurum’a AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar Ilçe Baskani Erdem Demir eslik etti. Program boyunca vatandaslar kurumun konusmalarina alkislarla eslik etti. AK Parti Üsküdar Gençlik Kollari Baskanligi tarafindan programda Kurum’un anne ve babasinin oldugu bir fotograf üzerine “Muradiniz Gençlige Emanet” yazili pankart açildi. Program sonunda protokol üyeleri ile sahneye çikan Murat Kurum vatandaslari selamladi. Programda ilgiyle karsilanan Kurum, vatandaslarla sohbet edip fotograf çektirdi.

“Biz de kollar bir kere sivandi mi bir daha geri sarilmaz”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum “Bir süre önce açikladigimiz Türkiye Yüzyili Istanbul Vizyonu da bu yolculugun önemli bir duragi oldu. Hamdolsun her zaman oldugu gibi; yine heyecanimizi aksiyonla, projelerimizle birlestirdik. CHP’li mevcut yönetim ne yapacagini sasirdi. Projelerimizi açikladigimizda bizde bu projelerden faydalanabilir miyiz diyorlar. 1 Nisan sabahi tüm Istanbul faydalanacak, sizde bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Benim sahada milletimize dair iki gözlemim var. Biri bikkinlik ve digeri umut. Istanbullular artik, CHP’li mevcut yönetimin sorumsuzlugundan illallah etmistir. Ayni insanimiz, gençlerimiz, kadinlarimiz yeniden baslamanin umuduyla da dopdoludur, heyecanlidir, coskuludur. Ben hep birlikte vatandasimiza o güveni verdigimizi bana bakan gözlerde görüyorum, bana sarilan kardeslerimizde hissediyorum. Bizim sözlerimiz kollarini bosa sivayanlarin sözlerine benzemez. Biz de kollar bir kere sivandi mi bir daha geri sarilmaz. O kollar artik bizim degil aziz milletimizin koludur” dedi.

“Bu aziz millet için ellerimizi nasil birlestiriyorsak, yüreklerimizi de bulusturacagiz”

Istanbul’u hep birlikte dönüstürmek istedigini vurgulayan Kurum “Hep birlikte, ellerimizi birlestirecegiz. Çünkü biz Istanbul’umuzu sizlerle beraber dönüstürecegiz. Ellerimizi güvensiz, çürük binalarda endise içinde uykulari bölünen annelerin elleriyle birlestirecegiz. Ellerimizi Istanbul’un tarihini degistirecek 650 bin yeni, sicak, güvenli yuvayi insa etmek için birlestirecegiz. Ellerimizi vatandasimiza 100 bin yeni sosyal konut yapmak için birlestirecegiz. Bu eller, Istanbul’un kaynaklarini israf etmeyecek. Haksizlik etmeyecek, milleti sahipsiz birakmayacak. Bu aziz millet için ellerimizi nasil birlestiriyorsak, yüreklerimizi de bulusturacagiz. Yüreklerimizi CHP’li mevcut yönetimin büyüttügü trafik çilesiyle, ömründen 3,5 yil kaybeden kardesim için, adaletsiz belediyeciligin hismina ugramis, bir sabah belediyeye gittiginde karti çalismamis, boynu büyük olarak yavrularinin yanina dönmüs, mazlum kardeslerimiz için bulusturacagiz. Belediyeden en ufak bir destek alamamis emeklilerimiz, yaslilarimiz için bulusturacagiz. Gerçek ihtiyaç sahibi olan kardeslerimiz için bulusturacagiz” seklinde konustu.

“Yari zamanli belediyecilik yapmayacagiz”

Murat Kurum, Istanbul için projelerinden ve yapmak istedigi hedeflerinden su sekilde bahsetti: “Yari zamanli belediyecilik yapmayacagiz. Arada bir Istanbul demeyecegiz. 7 gün 24 saat belediyecilik yapacagiz.650 bin yuvayi 5 yilda sizin için bitirecegiz. 100 bin sosyal konutu 18 ayda tamamlayacagiz. 328 kilometre metro hattini 5 yilda 650 kilometre yapacagiz. 10 yil sonra, 1004 kilometre yaparak artik Istanbul’daki trafik çilesini konusmayacagiz. Istanbul’da metro gitmeyen tek bir ilçe birakmayacagiz. Ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düsürecegiz. Yeni metrobüs ve otobüs hatlariyla Istanbul’un her yerine kesintisiz ulasimi basaracagiz. Trafik çilenizi bitirecegiz. Gençlerimize, ulasimda tam yüzde 40 indirim yapacagiz. 0-6 yas arasi çocugu olan babalara da, çocuklariyla ücretsiz seyahat hakki verecegiz. Istanbul’da egitim görmenin ayricalik görmenin hissini gençlerimize gösterecegiz. Ihtiyaç sahibi üniversiteli kardeslerimize 10 bin TL egitim destegi verecegiz. Ihtiyaç sahibi emeklilerimize, her ay 2 bin 500 TL destek verecegiz. Ilk kez is kuracak kardeslerimize tam 100 bin TL destek sunacagiz. Evlenecek kardeslerimize 50 bin TL beyaz esya yardimi yapacagiz. Bunun gibi yüzlerce eseri, hizmeti sizlerle birlikte, muhtarlarimizla, derneklerimizle, yol arkadaslarimizla birlikte basaracagiz.”

“Insanimizin oyundan önce, kalbine, yüregine talip olacagiz”

Türkiye’nin AK Parti teskilati sayesinde yükseldigini belirten Kurum “Tüm bu iddialarimizin, hedeflerimizin temel tasi sizlersiniz. Iddiamizin gücünde siz varsiniz, sizin alin teriniz var. Türkiye, bu teskilat sayesinde ayaga kalkti. Istanbul, bu teskilat sayesinde yükseldi. Insanimizin oyundan önce, kalbine, yüregine talip olacagiz. Istanbul’un her annesi, bizim annemiz olacak. Istanbul’un tüm gençleri, bizim kardesimiz olacak. Bir genç kardesimiz, Istanbul’un geleceginden umut kestiyse, o hayalini canlandiran isleri hep birlikte biz yapacagiz. Size söz; bu ayaklar rahat odalarda durmayacak. Ayagimiza santiye çamuru degecek, sirtimiza Istanbul’un rüzgâri vuracak. Yüzümüze yagmur, elimize kar degecek. Daima iste, sokakta ve vatandasimizla olacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA