Özgür Özel Açiklamasi 'Biraz Da Bursa'daki Emeklileri Tahrik Edeyim'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, "Ben agir bir suç islemisim. Ben de bugün o suçu Bursa’da islemeye geldim. Suçum emeklileri tahrik etmek. Emeklileri tahrik ediyormusum, biraz da Bursa’daki emeklileri tahrik edeyim" dedi.

Özgür Özel Açiklamasi 'Biraz Da Bursa'daki Emeklileri Tahrik Edeyim'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bursa’da aday tanitim toplantisina katildi.

Bursa Akademik Odalar Birligi’nde (BAOB) düzenlenen toplantiya çok sayida partili ve basin mensubu ilgi gösterdi. CHP Genel Baskani Özgür Özel, kizinin adinin Bursa ipeginden geldigini ve esinin Bursali oldugu belirterek konusmasina basladi.

CHP tarafindan yönetilen sehirlerde insanlarin yasamak istedigini ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey’in Nilüfer’de neler yaptigini bildigini söyleyen Özel, bundan sonraki seçimlerde Bursa’da da olmak üzere çogu yerde genç ve kadin adaylarin daha fazla olacagini belirtti.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a da elestirilerde bulunan Özel, Bursa’yi ve birçok sehri kazacaklarina vurgu yapti.

Bahçeli’ye sert elestiriler

Sinan Ates cinayeti ile ilgili de konusan Özel, bu davanin sonuna kadar takipçisi olacaklarini söyledi.

Özel, "Sinan Ates cinayetine taziye bile vermeyen o partinin genel baskani, kendi evlatlarinin cenazesine gitmeyenler bugün CHP’ye laf ediyorlar. Ben geçen grup konusmasinda 81 il baskanimizin gözüne baktim ve dedim ki; ‘Baskanlarim kalkin ayaga gidin memleketinize ve Atatürk’ün partisini iktidar yapin. Atatürk sizden bunu bekliyor. Cumhuriyetin 100 yil önce kurucu kadrolari memleketi isgalden kurtaranlar, bu memleketin kurulusunu örgütleyenler bugün cumhuriyeti kurtarmanizi bekliyor’ dedim. Devlet Bahçeli, çikmis bugün, ‘Özgür Bey’in akil sagligi yerinde mi? Atatürk öldü, kendisi ruh mu çagirmis da Atatürk’le görüsmüs’ diyor. Sayin Bahçeli, kim ruhla, kim cinle, kim nereden besleniyor, fikri bir günde 180 derece degisiyor, bilmem. Dün övdüklerine bugün küfretmenin, dün tükürdügü surati bugün öpmenin, dün ak dedigine bugün kara demenin, nerden estigini ben bilmem. Onu seninle, zihninle bas basa birakiyorum. Ama bilmen gereken bir sey var; Atatürk öldü diyorsan, sen bu Cumhuriyet düsmanlarina, bu Atatürk’e husumet duyanlara, Kurtulus Savasi yoktur diyenlere, keske Yunan kazansaydi diyenlere koltuk degnegi oldugun gün Atatürk senin için öldü” diye konustu.



“CHP Atatürk’ün partisidir”

“Konusurken alt tarafa yaziyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, DEM isbirligi ile” ifadelerini kullanan Özel, "Yillardir isinize geldi ahbap oldunuz. Isinize geldi, masa kurdunuz. Isinize geldi çadir mahkemeleri kurdunuz. Gün oldu birlikte halaya durdunuz, gün oldu göstermelik düsman oldunuz. CHP, Cumhuriyetin, Atatürk’ün partisidir. Mecliste bulunan her partiye ayni mesafededir ama CHP esas olarak 6 okun partisidir. Siz dediniz diye kimseyle konusmazlik, siz istiyorsunuz diye onunla düsmanlik yapip arkaniza dizilecek bir parti degildir. Sunu bilin ki, CHP’nin herhangi bir üyesinin milliyetçiligine, devletçiligine, halkçiligina, devrimciligine, cumhuriyetçiligine ve vatanseverligine laf söyleyecek adamin alnini karislarim” dedi.



"Istanbul Sözlesmesi AK Parti’nin 22 yillik döneminde tek dogruydu"

Kadin cinayetlerinin Türkiye’nin en büyük utanci oldugunu belirten Özel, "Bu kadin cinayetleri son 15 yilda sadece 1 yil düsüs kaydetmistir o da Istanbul Sözlesmesi’nin imzalanarak yürürlüge girdigi 2011 yilidir. Sebebi de kadin cinayeti isleyenler, ‘Namus derim, agir tahrik derim kurtulurum. Kravati giyer iyi halden yararlanirim kurtulurum derken, 2011 Istanbul Sözlesmesi ile beraber ‘Bu isler artik eskisi kadar kolay degil, cezalar agirlasti. Devlet kararli, meclis oyladi. Bundan sonra pabuç pahali’ dedikleri için o sene asagi düsmüstür. Daha dün bir günde 8 kadin eski ya da mevcut kocalari tarafindan katledildi. Bir tanesi de babasi tarafindan öldürüldü. Kadin cinayetlerin önüne geçmek için bizler çalisiyoruz. Bu mesele toplumsal meselesidir. Istanbul Sözlesmesi AK Parti’nin 22 yillik dönemimde yaptiklari tek dogdurur. AK Parti’ye takilacak bir masallah varsa o da buydu. Gecenin birinde Hizbullahçilar öyle istiyor diye, yakinda yaklasan seçimde Hizbullah baglantili HÜDAPAR’la ittifak sartinin ön sarti oldugu için, domuz bagcilarin, kadin katillerinin, her firsatta ‘kadinlari sahiplendirmek lazim’ diyerek asagilayanlarin ittifakina ve onlarin bir avuç oyuna tamah ettikleri için tek basina Istanbul Sözlesmesi’nden çikti” diye konustu.



"Birazda emeklileri tahrik edeyim”

“Dünden beri Tayyip Bey, dönüp dönüp bana saldiriyor ve sunu söylüyor; ben agir bir suç islemisim. Ben de bugün o suçu Bursa’da islemeye geldim" diyen Özel, "Suçum; emeklileri tahrik etmek. Emeklileri tahrik ediyormusum, biraz da Bursa’daki emeklileri tahrik edeyim. Bugün sabah TÜRK-IS rakamlarini yeniledi, açlik sinirinin 15 binden 16 bin 250 lira oldugunu ilan etti. Bu ülkede emeklilerin çok önemli kismi 10 bin lira gibi en düsük emekli maasi ile geçinmek zorunda kaliyorlar. Ben de o günden bu güne kadar sürekli bunun haksizlik oldugunu, emekliye 10 bin lira vermenin mümkün olamayacagini söylüyorum. En düsük emekli maasi Recep Tayyip Erdogan’in geldigi 3 Kasim 2002 günü bir buçuk asgari ücret düzeyinde oldugunu, bugün o korunuyor olsa su an da emeklileri verilmesi gereken paranin 25 bin lira oldugunu, 2 buçuk kat farkla 10 bin liraya mahkum edildiklerini anlatiyorum. Tayyip Bey’e diyorum ki, bayram ikramiyesini biz söylemistik. 7 Haziran’da veremem dedin. Baktin seçimi kaybettin 1 Kasim’da bizde verecegiz dedirttin. O zaman güya tarafsiz cumhurbaskaniydi. 2018’e kadar verdirtmedin, 2018’de bin TL, 2020’de 2 bin lira, bu seçimde 5 bin yapacaklarini söylediler, 3 bin liraya çikardilar. Bu ikramiye ilk verildiginde bin lira 24 kilo kiyma aliyordu, su anda 3 bin lira 6 kilo kiyma oluyor. O ikramiye 2018’den bugüne kadar emeklinin sofrasindan 18 kilo kiyma çalmis” dedi.



"Bu defa Türkiye Ittifaki”

CHP Genel Baskan Özgür Özel sözlerine söyle devam etti:

"Geçen sefer kil payi kaçirildigimiz Bursa’yi bu seçimde aliyoruz ama, birlikte olsak seçim yapmaya neredeyse gerek kalmayacak düzeyde fark vardi. Balikesir, Manisa, Denizli garanti. ‘Hep birlikte olsak hiçbir büyüksehir kaybetmeyiz’ dedik. ‘Hür ve müstakil olacagiz’ dediler. Anlayis gösteriyoruz. Geçen seçimde birlikte oldugumuz iyi insanlar buradan bir yere gitmediler. Hala Bursa’nin sokaklarindalar. Her yerdeler. Birlikte oldugumuz sadece sosyal demokratlar degil. Milliyetçi, muhafazakar demokratlar yine sandik basindalar. Onlarin Saray’a da Bahçeli’ye de itirazlari bitmedi. Çünkü bu sömürü düzenine karsi hep birlikte ayakta durmanin tek kurtulus oldugunu, aksi taktirde bu ülkeyi nasil tükettiklerini herkes biliyor. Hep birlikte bu ülkede baska bir ittifakin içindeyiz. Bu ittifakin adi Türkiye Ittifaki. Biz kurduk ve hepimizin bu ittifakin içindeyiz. Türkiye Ittifaki’nin 2 rengi var. Renklerini partimizin renklerinden degil, ay yildizli al bayraktan aliyor. Türkiye Ittifaki Milli takim gol atinca, ayaga kim siçriyorsa hepsinden oy ister.”
Kaynak: İHA