Nigde'de Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Toplantisi Yapildi

Nigde Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Komisyonu Toplantisi, Vali Cahit Çelik baskanliginda yapildi.

Nigde'de Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Toplantisi Yapildi
Valilik Hüdavent Hatun Toplanti Salonu’ndaki toplantida, acil çagri hizmetlerinin etkin ve verimli bir sekilde sunulmasi, ilgili birimler arasi koordinasyonun saglanmasi ve planlanan faaliyetler görüsüldü.

Toplantida, Içisleri Bakanligi tarafindan yürütülen 112 Acil Çagri Merkezi kurulum çalismalarinin 81 ilde tamamlandigini belirten Nigde Valisi Cahit Çelik, tüm acil çagrilarin 112 numarasiyla tek merkezden karsilanarak acil yardim hizmetinin verilmesinin amaçlandigini söyledi.



Yapilan açiklamada, "112 Acil Çagri Hizmetleri Il Koordinasyon Komisyonu Toplantisi, acil çagri hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hizli bir sekilde vatandaslara sunulmasi için ilgili kurumlar arasindaki is birligi ve koordinasyonun saglikli bir sekilde yürütülmesi ve devamliligini saglamak amaciyla gerçeklestirilmektedir. Alinan çagrinin dogru sekilde karsilanmasi, en kisa sürede vaka ile ilgili bilgilerin tekerrüre düsülmeden dogru bir sekilde alinmasi ve müdahale ekiplerine kisa sürede bildirilmesi son derece önemlidir. Yasanan deprem, yangin, sel gibi afetler ile büyük çapli trafik kazalari, tren, uçak kazalari veya ev, is yeri yanginlari gibi olaylarda koordinasyon gerektiren vakalarin artmasi, acil çagri karsilama ve yönlendirme hizmetlerinin önemini bir kat daha artirmistir. 112 Acil Çagri Merkezlerinde koordinasyonun en üst seviyeye tasinmasi, ilgili birimler arasindaki is birligi ve koordinasyonun saglikli bir sekilde sürdürülmesi, can ve mal kayiplarinin önüne geçilmesi açisindan büyük bir öneme sahiptir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA