Katar Ve Fransa, Yayinladiklari Ortak Bildiride Israil'in Refah'a Yönelik Saldirisina Karsi Olduklarini Yineledi

Katar ve Fransa yayinladiklari ortak bildiride, Israil’in Gazze Seridi’ndeki Refah kentine yönelik planladigi saldiriya karsi olduklarini vurguladi.

Katar Ve Fransa, Yayinladiklari Ortak Bildiride Israil'in Refah'a Yönelik Saldirisina Karsi Olduklarini Yineledi
Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile Katar Emiri Seyh Tamim bin Hamad Al Thani’nin dün Fransa’nin baskenti Paris’te bir araya gelmesinin ardindan iki ülke ortak bildiri yayinladi. Bildiride, liderler Gazze Seridi’nde Filistin halkinin maruz kaldigi ölüm ve açligi reddettiklerini bir kez daha teyit ederek, Israil’in Refah’a yönelik planladigi saldiriya karsi olduklarini vurguladi.

Gazze Seridi’nin kuzeyi de dahil tüm bölgelere insani yardimlarin ulastirilmasi çagrisinda bulunulan bildiride, iki ülke Filistin halkina destek için ortaklasa 200 milyon dolarlik yardim sözü verdi.

Bildiride, liderler devam eden arabuluculuk çabalarinin ateskes ve aralarinda üç Fransiz vatandasinin da bulundugu rehinelerin serbest birakilmasi için basariya ulasmasi gerektigini ifade etti.

Liderlerin, Gazze’ye büyük çapta insani yardimin girebilmesi ve sivillerin korunmasinin saglanabilmesi için acil ve sürdürülebilir bir ateskese ihtiyaç oldugunu vurguladiklari bildiride, Israil ve Filistin ihtilafinda iki ülkenin baris ve güvenlik içinde yan yana yasamasini amaçlayan 1967 sinirlarina dayali bir Filistin devletinin kurulmasini da içeren iki devletli çözümün tek uygulanabilir çözüm oldugu vurgulandi.
Kaynak: İHA