Bozdogan'in Adayligi, Eski Partisi CHP'nin Itirazi Üzerine Düsürüldü

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, adayliginin düsürülmesiyle ilgili, "Insanlarin seçme ve seçilme hakkina saldirmanin, siyaset yapma hakkina saldirmanin CHP’nin siyasal anlayisiyla nasil bir iliskisi var" dedi.

Bozdogan'in Adayligi, Eski Partisi CHP'nin Itirazi Üzerine Düsürüldü
CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Baskan adayi olan Bozdogan’in adayligina eski partisinin yaptigi itiraz sonuçlandi. Ilçe Seçim Kurulu, CHP’nin, "Bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adayligi yoklamasina katildiktan sonra baska bir partiden merkez adayi gösterilemez" hükmünü gerekçe göstererek Bozdogan’in adayligina yaptigi itirazi degerlendirdi. Seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve IYI Parti üyelerinin imzalariyla Bozdogan’in adayligi düsürüldü. Ilçe Seçim Kurulu Baskani ve diger iki kamu görevlisi ise Bozdogan’in adayliginin düsürülmemesi yönünde oy kullanip muhalefet serhi yazdi. Muhalefet metninde, "Haluk Bozdogan’in 20 Subat tarihinde Memleket Partisi tarafindan verilen aday basvurusunda Tarsus Belediye Baskan adayi oldugu, esasen siyasi partinin yetkili kurulu marifetiyle merkez yoklamasi seklinde yaptigi aday tespiti islemi seçim kurullarinin yönetim ve denetimi disinda gerçeklestirildiginden, siyasi partilerin iç isleri niteligini tasidigi" degerlendirmesi yapildi. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdogan’in adayliginin iptal edilemeyecegi yönünde karar verdi.

"Halkin iradesine saygi duyulmasi gerekiyor"

CHP’den 11 Ocak’ta istifa ettigini belirten Bozdogan, kararla ilgili, "Ellerindeki kemik testeresiyle insanlarin seçme ve seçilme hakkina saldirmanin, siyaset yapma hakkina saldirmanin CHP’nin siyasal anlayisiyla nasil bir iliskisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlügünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanlarin baska bir partiden veya bagimsiz aday olmasini engelleyerek, onlarin siyaset yapma hakkini engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarina basvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Üstelik ortaya çikti ki, hukukçu olmalarina ragmen, ideallestirilmis ne kadar deger varsa hiçbiriyle ilgileri kalmamis. Kaybettiklerini anlayinca, Atatürk’ün partisine her türlü zarari verebilecekleri gerçegini bile göremeyecek kadar gözlerini hirs bürüdü. Bu mantikla nasil bir siyasi basari bekliyorlar? Böyle bir sanslari yok. Bunlar çöküs öncesi gelen çatirti sesleri."

Halkin iradesine saygi duyulmasi gerektigini ifade eden Bozdogan, demokrasiye ve siyasete yapilan her türlü saldirinin kabul edilemez oldugunu sözlerine ekledi.

Ne olmustu

Tarsus Belediye Baskani Bozdogan, aday adaylik sürecinde CHP’den belediye baskan adayligi için basvuru yapmis, ardindan aday gösterilmeyince önce bagimsiz, sonra da Memleket Partisi’ne geçerek adayligini duyurmustu. Bozdogan, 31 Mart’ta yapilacak yerel seçimlere girmek için Yüksek Seçim Kurulu’na basvurmustu.
Kaynak: İHA