Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Istanbul'u Sadece Istanbul Diyecek Bir Büyüksehir Belediye Baskani Yönetmeli'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Esenler’de katildigi “Bartin-Zonguldak Hemsehri Bulusmasi” programinda, "Istanbul’u sadece Istanbul diyecek bir büyüksehir belediye baskani yönetmeli" dedi.

Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Istanbul'u Sadece Istanbul Diyecek Bir Büyüksehir Belediye Baskani Yönetmeli'
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Bartin Dernekler Federasyonu (BARFED) ve Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) tarafindan düzenlenen “Hemsehri Bulusmalari” programina katildi.

Esenler Dr. Kadir Topbas Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programa Bakan Tunç’un yani sira Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, dernek ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve birçok vatandas da katildi.

Program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

BARFED ve ZONDEF tanitim filmi ve protokol konusmalarinin ardindan program, Bakan Tunç’a plaket takdimi ile son buldu.

Programda konusan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Derneklerimiz dogdugumuz yeri unutmama, kültürümüzü gençlerimize anlatma, çocuklarimiza geçmisimizi anlatma, dogdugumuz yerleri, hatiralarimizi devam ettirme adina önemli bir faaliyet gösteriyor. Ancak doydugumuz yer olan Istanbul’da, Esenler’de, hangi ilçede yasiyorsak orayi sahiplenme adina da, birlik ve beraberligi saglayarak yasadigimiz yeri sahiplenme adina önemli çalismalar yapiyor. Iste bugün Esenler’de bir araya gelmissek, Esenler’in, Istanbul’un gelecegi için bir takim endisemiz ve taleplerimiz varsa bunu bu dernekler vasitasiyla bir araya gelip sagliyoruz. O nedenle dogdugumuz yeri de unutmuyoruz ama doydugumuz yere, Esenler’imize de, Istanbul’umuza da sahip çikiyoruz insallah” diye konustu.



"Istanbul’u sadece Istanbul diyecek bir büyüksehir belediye baskani yönetmeli"

"Istanbul’u sadece Istanbul diyecek bir büyüksehir belediye baskani yönetmeli" diyen Bakan Tunç, “Istanbul 5 yillik kayip yillarini insallah telafi edecegi bir döneme giriyor. Bundan hiç süphemiz yok. Esenler’de Türkiye rekoru kiracak bir basari zaten saglanacak. Büyüksehir Belediyesi’nde de Istanbullu hemsehrilerimiz dünya metropolü olan, Fatih’in emaneti olan bu sehrin o kayip yillarini telafi edecek bir süreci insallah Murat Kurum’la baslatacaklar. Çöpleri toplanmayan bir Istanbul vardi. Çünkü isçilere maaslari ödenemez hale gelmisti. Çöp daglari patlamisti Ümraniye’de gecekondularin üzerine de aylarca oradaki cesetler çöp daginin altindan çikarilamamisti. Havasi solunamayan bir Istanbul vardi. Gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dagitir hale gelmisti. Haliç’in yanindan kokudan geçilemeyen bir Istanbul vardi. Haliç’i tertemiz yapan bir belediye baskani ortaya çikti 94’te. Havasi solunamayan, çöpleri toplanamayan, sulari akmayan bir Istanbul vardi. Sular bosu bosuna akmadi. Nasil akti? Istranca derelerinin önüne 7 tane baraj yapildi ve o barajlar yapilirken agaç katliami, çevre katliami yapiliyor dediler. O barajlar yapilmasaydi bugün Esenler’e, Istanbul’un ilçelerine suyun gelmesi mümkün degildi. Devasa projeler, köprüler, Marmaraylar olmasa Istanbul’daki kesmekesi düsünmek bile istemiyoruz. Istanbul’u Istanbul’u düsünecek, sadece Istanbul diyecek bir büyüksehir belediye baskani yönetmeli. O da iste degerli hemsehrimiz Murat Kurum” dedi.

Kaynak: İHA