40 Yasinda Erkeklere Tas Çikaran Kadin Soförünün Hedefi Avrupa'ya Çikmak

Denizli’de bir firmada tir soförlügüne adim atan Bolulu 40 yasindaki Özlem Okumus, erkek soförlere tas çikariyor. Okumus’un hedefi, tiriyla Avrupa’ya gitmek.

40 Yasinda Erkeklere Tas Çikaran Kadin Soförünün Hedefi Avrupa'ya Çikmak
Denizli’de ogluyla beraber yasayan, Bolulu Özlem Okumus (40), 4 aydir tir soförlügü yapiyor. 40 yasina kadar farkli sektörlerde çalisan Okumus, tir soförlügü yapan kadinlarin kendisine örnek teskil etmesiyle, ehliyet kurslarina yazildi. Tir soförlügü için ehliyetlerini alan Okumus, Denizli’de bir firmaya basvurarak çalismaya basladi.

4 aydir tek basina direksiyon sallayan Özlem Okumus, 4’ncü ayinda tasidigi yükü memleketi Bolu’ya getirdi. Bolu’nun Mudurnu ilçesine yükünü getiren Okumus, memleketine gelmenin sevincini yasadi. Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Okumus, hedefinin Avrupa’ya gitmek oldugunu söyledi.



"’Ben de yapabilirim’ dedim ve basladim"

Tir soförlügü yapan kadinlarin kendisine örnek oldugunu ifade eden Özlem Okumus, “Çalistigim tekstil sektörü biraz kötüye gitmeye baslamisti. Tir soförlügü yapan kadinlari görüyordum. ’Ben de yapabilirim’ dedim ve basladim. Ehliyetlerimi ve bütün belgelerimi aldim. Firmamizda öncelik sagladilar ve basladik” ifadelerini kullandi.

"Hedefim Avrupa’ya çikmak"

Isini severek yaptigini dile getiren Özlem Okumus, “Okuyabilseydim, infaz koruma memuru olmak istiyordum. Üniformali görevler beni cezbediyordu. Ama olmadi, bu is nasip oldu. Isimi severek yapiyorum. Güzel ve zevkli bir meslek. Hedefim Avrupa’ya çikmak. Evli degilim, bir oglum var. 23 yasinda, o da tir soförü olmak istiyor. Bolu Mudurnuluyum. Su an ki yükümle memleketime geldim. Ilk zamanlar biraz zorlaniyordum ama diger soförlerin beni dislamamasi beni motive etti. Yollar zor olmuyor. Tir kullanmak zevkli. Kadin soför oldugum için beni gören çok sasiriyor. Fotograf çekinmek isteyenler oluyor, tebrik edenler oluyor, kadinlar da yapmak istiyor. 4 aydir tir kullaniyorum yapiyorum” dedi.

Kaynak: İHA