Tamer Karadagli, PAÜ'nün Ev Sahibi Oldugu EGEKAF 24'E Konuk Oldu

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliginde düzenlenen EGEKAF 24’e konuk oldu.

Tamer Karadagli, PAÜ'nün Ev Sahibi Oldugu EGEKAF 24'E Konuk Oldu


Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi (CBIKO) koordinasyonunda, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliginde gerçeklesen EGEKAF 24 ikinci gününde de ögrenci ve mezunlarin yogun ilgi odagi oldu.

EGEKAF 24’ün ikinci günün devaminda gerçeklestirilen kariyer söylesi etkinliklerinden bir digeri ise Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli ile yapilan “Degisime Cesaretiniz Var Mi” adli söylesi oldu. Ögrencilik hayatindan ve kariyer hayatindan bahsederek baslayan söyleside ayrica Tamer Karadagli ögrencilerden gelen sorulari da yanitladi.

“Degismek çok önemlidir. Zamana ayak uydurmak çok önemlidir.”

Sanatçi, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, yaptigi konusmada sunlari ifade etti: “Iyi ki gelmisim, bana da çok büyük bir moral oldu bu. Siz de hos geldiniz. Ben normalde aslinda böyle kalabaliklar karsisinda konusmaya çok aliskinim ama o kadar güzel bir kalabalik var ki simdi ben heyecanlandim sizin yaninizda. Pamukkale Üniversitesi’ni kutluyorum, müthis bir is basarmis. Biraz önce fuar alanini biraz dolastim, insana gurur veriyor gerçekten. Hocam, canigönülden tebrik ediyorum, müthis gerçekten. Birazdan soru cevaba girecegiz. Sizler merak ettiginiz seyleri bana sorun özellikle kariyer ile ilgili ben de bütün samimiyetimle, dürüstlügümle size cevap vereyim. Basligimiz suydu: “Degisime cesaretiniz var mi?” bu gerçekten çok önemli bir sey. Çünkü degismek çok önemlidir. Zamana ayak uydurmak çok önemlidir. Sizler simdi o kadar sansli bir nesilsiniz ki dünya çok küçük artik. Internet sayesinde o kadar çok bilgiye o kadar çabuk ulasabiliyorsunuz ki bu çok büyük bir avantaj. Ben kendi gençligimi, kendi çocuklugumu düsündügümde bizde hiçbir sey yokmus. O yüzden sizler çok sanslisiniz. Bizler aslinda degismeye çalisiyoruz. Simdi, bu soruyu biz de benim jenerasyonum da kendisine soruyor: ‘Degisebilecek miyiz biz? Zamana ayak uydurabilecek miyiz?’ Çünkü bu gerçekten cesaret isteyen bir sey ve buna cesaret etmek gerçekten çok mesakkatli. Ben kendi kariyerimde o kadar çok inisler çikislar yasadim ki çünkü siz beni dizilerden biliyorsunuz. Ama bunun öncesi var: dört yil oyunculuk bölümünü okudum, bitirdim. Ondan önce kolej yillarim var TED Ankara Koleji, simdi TED deniyor. Bizim zamanimizda Ankara Koleji idi ve ben Amerika’dan gelmistim. 1975’te Amerika’dan geldim. Dokuz yasindaydim Ankara Koleji’ne yazildim. Çok küçük yasta oyuncu olmaya karar verdim. Sebebi de su: Arkadaslarim, orta sonda iken lise birde iken zaten karar vermisti ne olmak istediklerine. Ben bir türlü karar verememistim. Bari oyuncu olayim, bir sürü meslegi oynarim dedim. Sonra güzel kizlarla tanisirim dedim. Sonra tiyatro grubuna girdim okulda ve çok keyif aldim. Bu keyfi profesyonel hayatima tasimaya karar verdim. Çok mesakkatli bir egitim aldiktan sonra profesyonel hayatima basladim. Sürekli karar vermem gerekti. Sürekli bir seçim yapmam gerekti. Sizler de ayni seyi yasayacaksiniz. Sürekli seçim yapacaksiniz ve karar vereceksiniz. Inisiyatif kullanacaksiniz. Sunu unutmayin hepiniz kendi hayatinizin mimarisiniz. Nasil bir hayat yasamak istediginize siz karar vereceksiniz. Her sey hayal etmekle basliyor. Ben eger bugünkü durumumu hayal etmeseydim. Hiçbir zaman yasayamazdim. Bahsettigim genel müdürlük kismi degil oyunculuk kismi. Genel müdürlük kismi hiç hayal ettigim bir sey degildi. Hayatimda bir degisime sebep oldu. Ve ben buna cesaret ettim çünkü elli yasinda bürokrasiye girmek gerçekten çok mesakkatli çünkü otuz bes sene boyunca serbest piyasada mücadele ettim.”

“Daha çok basarisizliklarim sayesinde bir yerlere geldim” diyen Karadagli, söyle konustu:

“Basarilarimdan çok basarisizliklarim oldu. Daha çok basarisizliklarim sayesinde bir yerlere geldim. Sürekli basarili olmak da sizi bir yere getirmiyor. Basarisizliklariniz sizi bir yere getiriyor. Çünkü mücadele etmeyi ögreniyorsunuz. Basarinin merdivenleri elleriniz cebinde çikilamiyor ne yazik ki Tirnaklarinizin arasinin kirlenmesi gerekiyor. Ve benim gerçekten tirnaklarimin arasi çok kirlendi. Tam rahat edecegim, belli bir yasa geldim, kanitlayacak bir seyim yok derken yeni bir mücadele basladi.

Bu sefer Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü oldum. Alti aydir gece gündüz çalisiyorum. Çok yoruluyorum ama inanilmaz keyifli bir yorgunluk.”

Etkinlik sonrasi Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Tamer Karadagli ile birlikte PAÜ kampüsünde bulunan ve Devlet Tiyatrolarinin Denizli gösterilerinin gerçeklestigi Hasan Kasapoglu Kültür Merkezi’ni gezdi ve Merkez hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA