MHP'lilerden Bakan Tunç'a Mehter Marsli, Maytap Ve Konfetili Karsilama

Cumhur Ittifaki’nin Bartin Belediye Baskan Adayi Hüseyin Fahri Firincioglu ve projeleri, düzenlenen programla tanitildi. Programa katilan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, MHP’liler tarafindan mehter marsiyla maytap ve konfetilerle karsilandi.

MHP'lilerden Bakan Tunç'a Mehter Marsli, Maytap Ve Konfetili Karsilama
Memleketi Bartin’da bir dizi etkinlik ve açilisa katilan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, daha sonra Cumhur Ittifaki’nin ortak adayi olan mevcut Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu ve projelerinin tanitildigi programa geçti. Bakan Tunç, programin düzenlendigi Belediye Sosyal Tesisleri’nin girisinde MHP Grup Baskan Vekili Levent Bülbül, MHP Il Baskani Ercüment Özçelik ve MHP’liler tarafindan karsilandi. Bakan Tunç, AK Parti Bartin Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Partililer sosyal tesislere girdigi anda davul zurna ekibi tarafindan mehter marslari çalinirken, maytaplar yakilarak, konfetiler patlatildi. AK Partili ve MHP’lilerin bulustugu programda konusan MHP Grup Baskan Vekili Levent Bülbül, "Insallah burada 31 Mart’ta çikacak olan netice, bundan sonraki bes yilda yerel yönetimlerde, hükümetimizle birlikte uyumlu bir sekilde hizmet görecek bir neticeyi alacagiz. Allah’a hamdolsun Cumhur Ittifaki burada. Cumhur Ittifaki’nin diger ittifaklardan farkini her zaman ortaya koymaya çalistik. Bizim ittifakimiz seçim ittifaki degildir. Bizim ittifakimiz proje degildir. Bizim ittifakimiz hesabi degildir, hasbidir, samimidir ve Türkiye’yi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletine yönelen bütün tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmeye ve özellikle Türkiye’nin yüzyilinda devletimizi, memleketimizi dünya milletler sahnesi içerisinde, dünya devletleri içerisinde en üst seviyeye tasima gayesini hedef edinen bir birlikteliktir. Bu açidan Cumhur Ittifaki Türkiye’de essiz bir siyasi birlikteliktir. Digerlerinin ne hale geldigini hep beraber gördük. Bugün samimi olup da muhalif düsünceye sahip olanlarin dahi ’Iyi ki seçilmemisler, iyi ki Türkiye’nin basina gelmemisler’ dedirttigi bir durumu hep beraber görüyoruz. Sapir sapir dagilan kapi arkasi gizli iliskilerin su yüzüne çiktigi, herkesin birbirini gambazladigi ve meselenin Türkiye degil de kendi siyasi ikballeri oldugunun anlasildigi, bütün çiplakligi ile su yüzüne çiktigi bir süreci hep beraber yasiyoruz. Iyi ki Cumhurbaskanimiz seçilmis, iyi ki Cumhur Ittifaki muvaffak olmus diyoruz. Bunu sadece biz demiyoruz. Muhalefete destek verenler de bugün bunu söylüyorlar" dedi.

Adalet Bakani Tunç ise konusmasinda, "Cumhur Ittifaki bir proje ittifaki degil. Bir masa basinda bir araya gelip de birlikte bir ittifak kuralim, sunlari sunlari da dahil edelim, milletten daha fazla oy alalim, iktidarda kalalim seklinde olusturulmus bir ittifak degil. Biz siyaset mühendisligi degiliz. Masa basinda birkaç kisinin olusturdugu bir siyaset düzenlemesi degil. Cumhur Ittifaki milletin talebiyle ortaya çikan ve Türkiye’nin bekasi, Türkiye’nin gelecegi ve Türkiye’nin yüzyilinin, Türkiye yüzyilinin insaat sürecinde bir araya gelmis bulunan ittifaktir. Iste önceki ittifaklari gördünüz. Seçimlerde bir araya geldiler. Cumhurbaskani adaylari vardi. Simdi o adayi, partilerine genel baskani olmaya bile layik görmediler. Simdi arkasindan her türlü aleyhinde konusuyorlar. Yardimcilari vardi bir sürü. O yardimcilari da çil yavrusu gibi dagildi. Nerede olduklarini da bilmiyoruz. Simdi düsünün degerli hemsehrilerim. Bunlar ses kaza seçimi kazanmis olsalardi, ne olacakti bu ülkenin hali? Muhalefette anlasamayanlar, iktidari nasil paylasabilirlerdi. Iste böyle bir hava ortamina milletimiz Türkiye’yi sürüklemek istemezdi, Cumhur Ittifaki’yla yola devam dedi" diye konustu.

Programda Cumhur Ittifaki’nin ortak adayi Fahri Firincioglu, Bartin Belediyesi meclis üyeleri ve projeler kamuoyuna tanitildi.
Kaynak: İHA