'Uyusturucuyu Agrilarimi Dindirmek Için Kullaniyordum' Dedi, 16 Yil Hapse Çarptirildi

Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçisinde otomobilinin bagaj kismindaki dösemenin altina gizlenmis halde 648 gram metamfetamin maddesiyle yakalanan sanigin yargilanmasina devam edildi. Savunmasinda, "Uyusturucuyu agrilarimi dindirmek için kullaniyordum. Kesinlikle satici degilim" diyen sanik, 16 yil 3 ay hapse çarptirildi.

'Uyusturucuyu Agrilarimi Dindirmek Için Kullaniyordum' Dedi, 16 Yil Hapse Çarptirildi
Edinilen bilgiye göre, yaklasik 6 ay önce Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçisinde trafikte süpheli hareketlerle araç kullanilan Ahmet Sakalli (54), polis ekiplerinin denetimine takildi. Bolu Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan durdurulan Ahmet Sakalli’nin, kimlik sorusturmasi yapildi. Sakalli’nin daha önceden uyusturucu olaylarina karistiginin tespiti üzerine otomobilde inceleme ve arama çalismasi yapildi. Yapilan arama çalismalari neticesinde Sakalli’nin kullandigi aracin bagaj kismindaki dösemenin altina gizlenmis halde 648 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Ahmet Sakalli, uyusturucu madde ile yakalandiktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Uyusturucuyu agrilarimi dindirmek için kullaniyordum"

Hakkinda "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma ve saglama" suçundan dava açilan sanigin, Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesince yargilanmasina devam edildi. Savunmasi için söz hakki verilen sanik, "Pandemi döneminde iflas ettim. Hastalandim ve çok agrilarim oldu. Su anda da kanser oldu. Esim kanserden öldü. Cezaevi sartlarinda yasamam mümkün degil. Çocuklarim bile beni terk etti. Bu uyusturucuyu agrilarimi dindirmek için kullaniyordum. Kesinlikle satici degilim. Ne olursunuz bana ev hapsi cezasi verin. Cezami evimde çekeyim" dedi.

Sanik, "uyusturucu ticareti yapmak" suçundan 16 yil 3 ay hapis ile 75 bin lira adli para cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA