Kitapta Geçen Obje Ve Karakterleri Canlandirdilar

Bolu’da hayata geçirilen "Okudum, Hissettim, Paylasiyorum" projesi çerçevesinde, okuduklari kitaplardan akilda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandiran ögrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.

Kitapta Geçen Obje Ve Karakterleri Canlandirdilar
Mudurnu Abdürrahim Tirsi Imam Hatip Ortaokulu’nda ögrencilerin kitap okuma aliskanligi kazanmasi için "Okudum, Hissettim, Paylasiyorum" projesi gerçeklestirildi.

Okulda gerçeklestirilen etkinlikte ögrenciler, okuduklari kitaplar hakkinda edindikleri bilgileri ve yasadiklari deneyimleri proje haline getirdi. Okuduklari kitaplardan akilda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandiran ögrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.

Ögrenciler için projenin çok faydali oldugunu belirten ögretmen Ünsal Aksakal, "Çocuklarimizin zihinlerini bos birakmamamiz gerekiyor. Biz bos birakirsak o vakitleri, zararli aliskanliklarla doldurulabilirler. Mesela bir ögrencimiz okudugu kitabin içerigi olan çöplügü canlandirmis. Artik çöpleri kesinlikle yere atmayacaktir" dedi.

Ögrencilerin kitaplardaki karakterleri canlandirarak katilimcilara anlattigini ifade eden Mudurnu Abdürrahim Tirsi Imam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Kara ise "Bir sürü ögrencimiz kitaplari okuyarak canlandirma yapti. Amacimiz ögrencinin okudugu kitabi anlayabilmesi. Ögrenci, okudugu kitabin karakterine bürünüyor, onu görsel olarak da anlatiyor" diye konustu.

Kaynak: İHA