Saadet Partisi'nden Saruhanli'da Listesini Yetistiremeyen CHP'ye Destek

CHP Genel Baskani Özgür Özel’in memleketi Manisa’nin Saruhanli ilçesinde CHP’nin Belediye Baskani ve Baskan adayi Zeki Bilgin ile meclis üyeleri aday listesi, süresi içinde teslim edilmedigi gerekçesiyle Ilçe Seçim Kurulu tarafindan kabul edilmedi. Saruhanli’da seçime giremeyecek olan CHP, uzun saatler yapilan görüsmede Saadet Partisi ile anlasti. CHP’nin belediye baskan adayi Zeki Bilgin ve bazi meclis üyesi adaylari, seçime Saadet Partisi’nin logosu altinda girecek.

Saadet Partisi'nden Saruhanli'da Listesini Yetistiremeyen CHP'ye Destek
CHP Genel Baskani Özgür Özel’in memleketi Manisa’da CHP geçtigimiz seçimde yüzde 55’in üzerinde oy aldigi Saruhanli’da seçime katilamayacak. Baskan adayi ve meclis adayi listelerini 20 Subat’ta saat 17.00’dan sonra ilçe seçim kuruluna teslim etmek isteyen CHP’nin basvurusu kabul edilmedi ve yaptiklari itiraz da reddedildi. Bunun üzerinde sabah erken saatlerden itibaren Saadet Partisi ile görüsmeye baslayan CHP heyeti, saatler sonra açiklama yaparak seçimlere Saadet Partisi’nin logosu ve çatisi altinda girme konusunda anlastiklarini duyurdu. Yapilan açiklamaya CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Basevirgen, Ahmet Vehbi Bakirlioglu, CHP Manisa Il Baskani Ilksen Özalper, Saadet Partisi Manisa Il Baskani Abdullah Yilmaz, Saruhanli Belediye Baskani ve CHP’nin baskan adayi Zeki Bilgin ile partililer katildi.



"Kimse halkin iradesine ipotek koyamaz"

Saruhanli Belediyesi önünde bir açiklama yapan Saruhanli Belediye Baskani ve CHP’nin baskan adayi Zeki Bilgin, "Dünden beri Saruhanli’da seçim kuruluna liste verilmesiyle ilgili bir kaos yasiyoruz. Bu ne partimiz ne de benim sahsimla alakali. Saat 17.00’a 5 kala ilçe baskanim evraklarla birlikte ilçe seçim kurulu baskaninin odasina gidiyor ancak müdür odasinda degil. Müdür geldiginde de geç kalindigini söylüyor. Elektrikler kesik. Bizim ilçe baskanimiza saat 17.30’da 17.08 diye belge veriliyor. Elektrik yok, sistem olmamasina ragmen böyle bir belge veriliyor. Bu dogru degildir. Yaptigimiz görüsmelerde Cumhur Ittifaki’nin adayi itirazda bulunmayacaklarini söylüyorlar ancak bizim itirazimiza itiraz ediyorlar. IYI Parti’de ayni sekilde açiklama yapiyor. Biz Zeki Bilgin’in seçime girmesi için destek verdik diyor ama külliyen yalan. MHP de seçime katilmamamiz anlaminda oy kullaniyorlar. Bunlar hem insani öldürüyorlar hem de cenaze namazi kiliyorlar. Sevgili hemsehrilerimin bundan bilgisi olmasini istiyorum. Halkin oylariyla gelmis iki aydir sahada mücadele eden Zeki Bilgin’i, halkin iradesine ipotek koyuyorlar. Buradan söylüyorum. Daha önceki seçimlerde de yasadik. Trafoya kedicikler giriyor, elektrikler kesiliyor, bunun faturasini halk ödüyor. Alin teri ile dürüstçe mücadele edenler ödüyor. Buna 31 Mart’ta Saruhanli hemsehrilerimiz dur diyecekler. 31 Mart’ta ayarini bozduklari kantarin onlari tartacagindan hiç süpheniz olmasin" dedi.



"Saadet Partisi ile Türkiye ittifakini kuruyoruz"

Baskan Bilgin’In açiklamasinin ardindan CHP Manisa Il Baskani Ilksen Özalper ise sunlari söyledi:

"Saadet Partisi il baskanimiz ile birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte daha önceki ittifak ortagimiz, simdi de Türkiye ittifakini kuracagimiz Saadet Partisi ile birlikte Zeki Baskanimiz Saadet Partisi’nden belediye baskan adayligi basvurusunu yapacak Saadet Partisi logosu ile."

Açiklamanin ardindan Zeki Bilgin’in adaylik basvurusu Saadet Partisi’nde Ilçe Seçim Kuruluna yapildi. Saadet Partisi’nin baskan adayi Sezai Zeytinli ise adayliktan çekildi.
Kaynak: İHA