Evli Çifte Süpermarkette Dehseti Yasatmisti, Istenen Ceza Belli Oldu

Kocaeli’nin Derince ilçesinde süpermarkette alisveris yapan evli çifte ates ederek birinin ölümüne, digerinin ise yaralanmasina sebep olan sanigin, müebbet ile 9 yildan 15 yila kadar hapsi istendi.

Evli Çifte Süpermarkette Dehseti Yasatmisti, Istenen Ceza Belli Oldu
Yenikent Mahallesi’ndeki bir süpermarkette 22 Subat 2022’de alisveris yapan evli çift, Mustafa S.’nin silahli saldirisina ugramis, Belfun Dogramaci (44) kalbinden, esi Sevda Dogramaci (39) ise kolundan vurulmustu. Yaralilardan Belfun Dogramaci hayatini kaybetmis, süpheli Mustafa S. tutuklanmisti.

Öldürülen Belfun Dogramaci ile Mustafa S.’nin komsu olduklari, 2019 yilinda Mustafa S.’nin oglu Batuhan’in (18) Belfun Dogramaci’nin kullandigi otomobilin kaza yapmasi neticesinde hayatini kaybettigi ve ikili arasinda bu sebeple husumet basladigi ortaya çikmisti.

Müebbet ve 9 yildan 15 yila kadar hapis talebi

Tutuklu sanik Mustafa S’nin Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesince yargilanmasina devam edildi. Durusmaya yargilama asamasinda saglik sorunlari sebebiyle ev hapsi cezasi verilen sanik Mustafa S. katilmazken, taraf avukatlari salonda hazir bulundu. Cumhuriyet savcisi, mahkemeye sundugu mütalaasinda, sanik hakkinda Belfun Dogramaci’ya yönelik isledigi "kasten öldürme" suçundan müebbet, Sevda Dogramaci’ya yönelik isledigi "öldürmeye tesebbüs" suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapis cezasi talep etti. Ayrica sanigin "silah bulundurma suçundan" da 1 yildan 3 yila kadar hapsi talep edildi.

Mahkeme heyeti, sanigin yeniden cezaevine gönderilmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA