Esenyurt'ta Dolandirici Sahis Televizyonu Streçleyip Böyle Götürdü

Esenyurt’ta bir adam televizyonunu satmak için, ikinci el alis-satis sitesine televizyonu ilana koyduktan sonra basina gelmeyen kalmadi. Alici gibi gelen hirsiz, IBAN numarasi istedikten sonra ücreti göndermeden streçledigi televizyon ile beraber kayiplara karisti. Televizyon sahibi neye ugradigini sasirirken sahsin televizyon ile beraber kaçtigi anlar güvenlik kamerasina anbean yansidi.

Olay, geçtigimiz Pazartesi ögle saatlerinde Esenyurt Balikyolu Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, evdeki televizyonunu satmak isteyen Kürsat Kiliç, ikinci el alis-satis sitesine ilan verdi. Bir süre sonra Kürsat Kiliç’i arayan kimligi belirsiz sahis, televizyonu satin almak istedigini söyleyerek ev adresini sordu. Süpheli, gün içinde arkadasi ile birlikte sokaga geldiginde dairede olan Kürsat Kiliç’in esi Pinar Kiliç, adama televizyonu göstererek ücreti istedi. Üzerinde nakit olmadigini söyleyen sahis, o sirada iste olan Kürsat Kiliç’i arayarak IBAN numarasini göndermesini istedi. Kiliç’a parayi gönderdigini söyleyip geçersiz bir dekont yollayan süpheli, televizyonu streçleyip alarak binadan ayrildi. Kamyonete televizyon ile birlikte binerek uzaklasan sahis ve sürücü kayiplara karisti. Gelen dekont mesajinin silindigini gören Kürsat Kiliç, hesabina paranin yatmadigini fark edince esini arayarak sahsin gidip gitmedigini sordu. Sahsin televizyon ile birlikte ayrildigini duyan Kürsat Kiliç, dolandirildigini anladi. Sahsi defalarca arasa da ulasamayan Kiliç, durumu polis ekiplerine bildirerek sikayetçi oldu. Sahsin televizyonu alarak kamyonetle kayiplara karistigi o anlar ise çevredeki binalarin güvenlik kameralariyla saniye saniye görüntülendi.

“Televizyonu da streçlemisti ve arabasina koyup gitti”

Konu ile ilgili konusan mahalleli Çoskun Tuzlali, “Olay saat ögle 14.00 siralarinda oldu. Komsumuz televizyonunu bir uygulama yoluyla satisa verdi. Gelen kisiler televizyonu almak için aramislar. Televizyonu aldiktan sonra IBAN numarasi istemisler. Parayi gönderir gibi yapip atmamislar ve kaçip gitmisler. Televizyonu da streçlemisti ve arabasina koyup gitti. Komsumuz da para hesaba gelmeyince dolandirildigini anladi. Durumu polise haber verdi” dedi.

Kaynak: İHA