Ercisli Ögrenciler Deyimleri Ve Atasözlerini Somutlastirarak Sergiye Dönüstürdü

Van’in Ercis ilçesindeki Resit Çelik Ilkokulu ögrencileri deyimleri ve atasözlerini somutlastirarak sergiye dönüstürdü.

Ercisli Ögrenciler Deyimleri Ve Atasözlerini Somutlastirarak Sergiye Dönüstürdü
Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsaminda Ercis ilçesindeki ögrenciler etkinlik düzenledi.

Proje kapsaminda Resit Çelik Ilkokulu 2. sinif ögrencileri, ögretmenleri Gülhanim Kalin ve Özlem Küle kontrolünde islemis olduklari “Atasözleri ve Deyimler” konusuna iliskin çalismalar yapti. Konuda geçen soyut kavramlari ögrencilere somutlastirarak kavratmaya çalisan ögretmenler, konunun daha akilda kalici ve eglenceli olmasini sagladi. Ögrenciler aileleriyle birlikte farkli atasözleri ve deyimleri oyuncak ve maketlerle görsellestirdi. Yaptiklari çalismalar sonucunda oldukça ilginç ve eglenceli ürünler ortaya çikaran ögrenciler, bu çalismalarini ögretmenlerinin de destegi ile sergiye dönüstürdü.

Sergide konusan Ercis Milli Egitim Müdürü Sadik Isler, akademik çalismalarin yaninda ögrencilerin yeteneklerinin de ön plana alindigini belirterek, “Bugün bu çalismalardan birine taniklik edecegiz. Su anda Resit Çelik Ilkokulundayiz. Bu okulda yapilan çalisma özellikle atasözleri ve deyimlerimizin üç boyutlu olarak görsellestirilmesi çalismasiydi. Bu etkinlikten dolayi okul idarecilerimize, ögretmen arkadaslarima ve ögrencilerime çok tesekkür ediyorum” dedi.

Ögretmenlerden Gülhanim Kalin ise Resit Çelik Ilkokulunda sinif ögretmeni oldugunu belirterek, “Bakanligimizin baslattigi ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ çerçevesinde bu ay çocuklara atasözleri ve deyimlerle ilgili kazanimlar vermekle sorumluyduk. Biz de çocuklarimiz henüz soyut islem döneminde olmadigi için atasözlerimizi ve deyimlerimizi somutlastirarak onlara daha kalici bir ögrenme gerçeklestirmek için bu sekilde bir sergi yaparak sunmak istedik. Çocuklar için hem çok kalici hem de çok eglenceli bir sergi oldu. Herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Ögrencilerden Ibrahim Yigit de, “2-A sinifinin ögrencisiyim. Bu sergi beni çok mutlu etti. Birkaç atasözü ve deyim ezberledik, çok mutlu oldum. Atasözleri ve deyimleri somut sekilde görmek daha çok aklimda kaldi” diye konustu.

Kaynak: İHA