Emine Erdogan, Ankara'nin Tarihi Yapilarindan Ankara Palas Müzesi'ni Ziyaret Etti

Cumhuriyetin ilk yillarinin anitsal yapilarindan olan ve 2018’de baslatilan restorasyonu Cumhurbaskanligi Milli Saraylar Baskanliginca tamamlanan Ankara Palas Müzesi’nin ilk ziyaretçisi Emine Erdogan oldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan, restorasyonu tamamlanarak müzeye dönüstürülen Ankara Palas’i ziyaret etti. Cumhurbaskanligi Milli Saraylar Baskanligi envanterine kayitli 16-19. yüzyillara ait yaklasik bin 200 eserin yer aldigi müzedeki eserleri tek tek inceleyen Erdogan, Milli Saraylar Baskani Yasin Yildiz’dan bilgi aldi. Emine Erdogan, müzede Dolmabahçe Sarayi’ndan getirilen sofra takimi, Osmanli dönemine ait yazili eserler, tugralar, alay sancagi, tören kaftani, yabanci ülkelerden Osmanli padisahlarina verilen hediyeler ile Hereke fabrikasinin kumaslariyla yakindan ilgilendi. Emine Erdogan, daha sonra Yildiz, Cumhurbaskanligi Milli Saraylar Baskanligi çalisanlari ve diger ilgililerle hatira fotografi çektirdi.

Müze ziyaretinde Emine Erdogan’a Ankara Valisi Vasip Sahin de eslik etti.

Ankara Palas Müzesi

Birinci Ulusal Mimarlik Akimi’nin önemli temsilcilerinden Ahmet Kemaleddin Bey tarafindan tamamlanan Ankara Palas binasi 1928’de kullanima açildi. 1975 yilina kadar Vakiflar Idaresi’ne bagli olarak isletilen, 1976-1982 yillari arasinda Sanayi ve Ticaret Bakanligi tarafindan ofis ve sergi alani olarak kullanilan yapi, 2018’de Cumhurbaskanligi Milli Saraylar Baskanligina devredildi ve tarihinin en büyük restorasyonu gerçeklestirildi.

Müze haline getirilen Ankara Palas binasinda Milli Saraylar koleksiyonlarinda bulunan 16. yüzyildan 19. yüzyila kadar nadide parçalarin yani sira Cumhuriyet degerlerini yansitan ve Atatürk döneminde kullanilan eserler de yer aliyor.

Ankara’nin tarihi yapilarindan Ankara Palas Müzesi, yarin kapilarini ziyaretçilerine açacak. Müze, pazartesi günleri hariç 09.00-17.00 saatleri arasinda gezilebilecek.
Kaynak: İHA