Çigli Tramvayi 'Kirmizi' Ve 'Mavi' Hatla Izmirlilerin Hizmetinde

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin 27 Ocak’ta Izmirlilerin hizmetine sundugu ve günde 30 binin üstünde yolcu tasiyan Çigli Tramvayi, kirmizi ve mavi hat olarak bölgede yasayan yurttaslara hizmet veriyor. Atasehir Kavsagi Duragi’ndan kirmizi hatta binen yolcu Semra Aksu Caddesi istikametine, mavi hatta binen yolcu ise ilk olarak Nazim Hikmet Ran Duragi’na gidiyor.

Çigli Tramvayi 'Kirmizi' Ve 'Mavi' Hatla Izmirlilerin Hizmetinde


Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in göreve geldigi günden bu yana kenti demir aglarla örme hedefi dogrultusunda çalisan Izmir Büyüksehir Belediyesi, Çigli Tramvayi’ni Izmirlilerin hizmetine sunmanin gururunu yasiyor. 183 milyon Euro’luk yatirimla Izmir’e kazandirilan Çigli Tramvayi, “kirmizi” ve “mavi” hat olarak seferlerini sürdürüyor.

Kirmizi hat

Atasehir Kavsagi Duragi’ndan Çigli Tramvayi’na binmek isteyen yolcular, kirmizi hatti tercih ettiginde sirasiyla; Semra Aksu, Eski Havaalani, Yeni Mahalle, Çigli Bölge Hastanesi, Ata Sanayi, Evka 5, Katip Çelebi Üniversitesi, IAOSB Nedim Uysal Lisesi, M. Kemal Atatürk Bulvari, IAOSB Müdürlügü, Kemal Baysak, Nihat Karakartal, Nazim Hikmet Ran ve yeniden Atasehir Kavsagi Duragi’na ulasiyor.

Mavi hat

Mavi hatta binen bir yolcu ise; Atasehir Kavsagi’ndan Nazim Hikmet Ran, Nihat Karakartal, Kemal Baysak, IAOSB Müdürlügü, M.Kemal Atatürk Bulvari, IAOSB Nedim Uysal Lisesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Evka 5, Ata Sanayi, Çigli Bölge Hastanesi, Yeni Mahalle, Eski Havaalani, Semra Aksu duraklarini takiben Atasehir Kavsagi Duragi’na ulasabiliyor.

Hastane ve Karsiyaka yönü

Çigli Tramvayi’ni kullanan bir yolcunun, Çigli Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gitmek için Çigli Bölge Hastanesi duraginda inmesi gerekiyor. IZBAN’in Çigli Istasyonu’na aktarma yapmak isteyen yolcular ise Semra Aksu duragini kullaniyor. Atasehir Kavsagi’ndan Karsiyaka yönüne gitmek isteyen yolcular, bu duraga gelen ve önünde yesil bayrak bulunan araçlarla Alaybey istikametine devam edebiliyor.
Kaynak: İHA