Yasli Kadin Elleriyle Ördügü Çoraplari Mehmetçige Gönderdi

Bolu’nun Kibriscik ilçesinde 75 yasindaki Gülnaz Tarhan, keçi kilindan ördügü tiftik çoraplari, Kars Sarikamis’ta görev yapan askerlere gönderdi. Tarhan, "Sarikamis askerlerini andikça aglayasim geliyor" dedi.

Yasli Kadin Elleriyle Ördügü Çoraplari Mehmetçige Gönderdi
Kis aylarinda sicak tutmasiyla bilinen ve Bolu bölgesinde siklikla kullanilan tiftik çoraplar, Sarikamis 57. Komando Tabur Komutanligi General Kazim Orbay Kislasi’nda görev yapan komandolarin ayaklarini isitacak. Kibriscik’in Dokumacilar köyünde yasayan Gülnaz Tarhan, kendi elleriyle ördügü çoraplar, vatani koruyan komandolara gönderildi.

"Anadolu kadinimizin askerlerimiz ile ayni yürekte bulustugunu Mehmetçiklerimize hissettirdik"

Çoraplari teslim alan Jandarma Astsubay Mehmet Emin Kaya, "Gülnaz teyzemiz bölgenin küçükbas hayvan yetistiricilerinden topladigi yünleri isleyerek çoraplar yapti. Bu çoraplari zor sartlarda görev yapan Mehmetçiklerimize giydirmeyi borç bilmis ve bizlerle irtibata geçmistir. Daha öncesinde doguda birçok farkli yere Gülnaz teyzemizin el emegi, göz nuru çopralarini ulastirdik. Bu koca yürekli Anadolu kadinimizin askerlerimiz ile ayni yürekte bulustugunu Mehmetçiklerimize hissettirdik" dedi.



"Onlari her sene görürüm, aglayasim gelir"

Sarikamis’ta soguktan sehit olan askerleri sürekli hatirladigini belirten Tarhan ise "Sarikamis askerlerini andikça aglayasim geliyor. Soguktan ölmüs askerler. Kis ortasinda yiyecek yok, giyecek yok, yazlik giyecekleriyle çikmislar. Onlari her sene görürüm, aglayasim gelir. Ben bunlarin Kars’a, askerlerimize gitmesini istiyorum. Allah askerlerimize güç, kuvvet versin. Onlarin sayesinde biz rahatça yasiyoruz" ifadelerini kullandi.

Kibriscik Kaymakamligindan yapilan açiklamada, çoraplarin Mehmetçik’e ulastirildigi belirtilerek, "Yüregi pirlanta demeti olan teyzemizin bu arzusu dogrultusunda manevi degeri bizler için çok yüksek olan hediyesi adina Sarikamis 57. Komando Tabur Komutanligi General Kazim Orbay Kislasi ile görüsme saglanmis, teyzemizin duygu ve düsüncelerini aktardigi video ile birlikte Kars Sarikamis’a gönderilmistir. Bu vatan ugruna sehadet serbeti içmis tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, sanli Mehmetçigimizi Allah’a emanet ediyor, onlara sahip çikan tüm vatansever insanlarimizi ihtiramla selamliyoruz" denildi.
Kaynak: İHA