'Daltonlar Çetesi'ne Yönelik Operasyonlarda Tutuklu Sayisi 14'E Yükseldi

Kirmizi bültenle aranan ve ’Can Dalton’ takma adini kullanan Beratcan Gökdemir’in liderligini yaptigi ’Daltonlar Çetesi’ne yönelik 2 ayri operasyonda tutuklu sayisi 14’e yükseldi.

'Daltonlar Çetesi'ne Yönelik Operasyonlarda Tutuklu Sayisi 14'E Yükseldi
Izmir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, Interpol tarafindan kirmizi bültenle arama kaydi bulunan ve yurt disinda oldugu tespit edilen, ’Can Dalton’ olarak bilinen Beratcan Gökdemir’in liderligini yaptigi suç örgütünü çökertmeye yönelik çalisma gerçeklestirdi. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardindan, suç örgütünün Izmir’de gerçeklestirdigi eylemlerle ilgili, örgüte maddi destek saglayan, örgütle birlikte hareket eden ve örgütü suça tesvik ettigi tespit edilen süphelilerin adresleri belirlendi. 16 Subat günü Izmir merkezli Kütahya ve Istanbul illerinde 11 ev, 1 is yeri ve 2 araca yönelik gerçeklestirilen 2. dalga operasyonlarinda 8 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Suç örgütüne ve diger mafya yapilanmalarina silah sagladiklari tespit edilen sahislara yönelik, Dikili Torbali ve Menemen ilçelerinde de operasyon yapildi. Bu operasyonda da 3 süphelinin daha yakalanmasiyla gözalti sayisi 11’e yükseldi.

Silahlar ele geçirildi

Suç örgütüne yönelik gerçeklesen operasyon kapsaminda adreslerde yapilan aramalarda, 14 tabanca, 6 av tüfegi, 8 tabanca sürgüsü, 3 tetik mekanizmasi, 4 tabanca namlusu, 2 tabanca gövdesi, 1 tabanca kabzasi, 4 tüfek namlusu, 1 tüfek kabzasi, 328 fisek, 13 sarjör, 66 adet kartus, 15,68 gram esrar maddesi ve 59 adet uyusturucu hap ele geçirildi.

Gözaltina alinan 9 süpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Tutuklu sayisi 14’e yükseldi

Beratcan Gökdemir’in elebasiligini yaptigi ‘Daltonlar’ adi verilen suç örgütüne yönelik operasyonlarin birinci dalgasinda, 16 Aralik 2023’te Izmir’in Narlidere ilçesinde 2 kisinin otomobilde elleri bagli ve agizlari bantli darbedilerek yagmalanmasi olayini da gerçeklestirdikleri öne sürülmüstü. Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, yaptigi açiklamada, Istanbul ve Izmir’de düzenlenen Kafes-41 operasyonlariyla 2 organize suç örgütünün çökertildigini, 61 süphelinin yakalandigini bildirmisti. Aralik ayinda ayni suç örgütüne yönelik birinci dalga operasyonda gözaltina alinan 9 süpheliden 8’i tutuklanmis, bir süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti. Operasyonlarin ikinci ayaginda gözaltina alinan 11 süpheliden 6’si çikarildigi hakimlikçe tutuklanirken, 5 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Suç örgütüne yönelik düzenlenen iki operasyonun sonucunda tutuklu sayisi toplamda 14’e yükselmis oldu.
Kaynak: İHA