Coca-Cola Içecek'in Banglades'teki Satin Alma Süreci Tamamlandi

Coca-Cola Içecek, Banglades’te faaliyet gösteren Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited (CCBB) hisselerinin tamamini satin aldi. Coca-Cola Içecek’in Çorlu’dan Çin sinirina kadar uzanan bölgede Türk bayragini dalgalandirdigi nüfus, Banglades’le birlikte 600 milyona ulasti.

Coca-Cola Içecek'in Banglades'teki Satin Alma Süreci Tamamlandi
Türkiye’de birçok alanda faaliyet gösteren Anadolu Grubu’nun hâkim ortak oldugu Coca-Cola Içecek A.S. (CCI), Banglades’te faaliyet gösteren iki Coca-Cola siseleyicisinden biri olan Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited (CCBB) hisselerinin tamamini satin aldi. Böylece faaliyet gösterdigi ülke sayisi 12’ye yükseldi. CCI, tamamina sahip oldugu bagli ortakligi CCI International Holland B.V. (CCIHBV) ile The Coca-Cola Company (TCCC)’nin Coca-Cola Bangladesh Beverages Limited’daki tüm hissesinin satin alinmasi için hisse alim sözlesmesini (SPA) 15 Subat 2024 tarihinde imzalamisti. Islem, hisse devri basvurusu ve tescil edilmesinin ardindan 20 Subat 2024 tarihinde tamamlandi. CCI’in CCBB’deki sahiplik orani dogrudan ve dolayli olmak suretiyle yüzde 100’e ulasti.

“Çorlu’dan Çin sinirina kadar uzanan bir cografyada bayragimizi gururla dalgalandiriyoruz”

Anadolu Grubu ve Coca-Cola Içecek Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Özilhan, Banglades satin almasiyla birlikte CCI’in Türkiye’den Çin’e kadar uzanan operasyon cografyasinda 34 üretim tesisinde Türk bayragini gururla dalgalandirmasinin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Özilhan sözlerine söyle devam etti:

“Banglades’in potansiyeli ile CCI’in yeteneklerini birlestirerek önemli bir büyüme potansiyeli yakalayabilecegimize ve tüm paydaslarimiza deger katabilecegimize inaniyoruz. CCBB’nin satin alinmasiyla Coca-Cola Içecek sirketimizin cografi ayak izini genisletmis ve çesitlendirmis oluyoruz.”

“Bu satin alma ile CCI 600 milyon nüfusa ulasacak”

CCI CEO’su Karim Yahi ise dünyanin en kalabalik 8. ülkesi olan Banglades’teki bu satin alma sonrasi toplamda 600 milyonluk bir nüfusa ulastiklarini belirtti.

Yahi, “Banglades’te IMF raporlarina göre yüzde 6’nin üzerinde olan ekonomik büyüme potansiyeli bekleniyor. Banglades’in büyüme beklentisi ve nüfusun büyük oranda genç olmasinin CCI’in dis pazarlardaki gücüne güç katacagina inaniyorum. 300’den fazla çalisani, 1 siseleme fabrikasi ve 3 ana deposu ile CCBB, yaklasik 300 bin satis noktasina hizmet veriyor ve 500’e yakin distribütörle çalisiyor. CCI olarak Banglades’in parlak gelecegine ortak olmak ve katkida bulunmak için sabirsizlaniyoruz" dedi.

Kaynak: İHA