Samsun'da Sokak Ortasindaki Cinayetin Zanlilarina Ceza Yagdi

Samsun’da bir kisinin sokakta öldürülmesiyle ilgili gözaltina alinarak tutuklanan 6 kisiye ceza yagarken, 2 kisi de beraat etti.

Samsun'da Sokak Ortasindaki Cinayetin Zanlilarina Ceza Yagdi
Olay, Ilkadim ilçesi Çiftlik Mahallesi Divitçioglu Caddesi’nde geçen yil 22 Mayis’ta gece saat 03.30 siralarinda meydana geldi. Kadir Yalçinkaya (33) sokak ortasinda silahli saldiriya ugradi. Silah sesleri üzerine olay yerine kosan gece bekçiler Kadir Yalçinkaya’yi kanlar içinde buldu. Olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Saglik ekipleri yaptiklari kontrolde Yalçinkaya’nin olay yerinde hayatini kaybettigini tespit etti. Silahli saldirganlar olay yerinden kaçti. Olayla ilgili polis tarafindan yakalanarak tutuklanan Mert Y. (25), Süleyman Ö. (19), Özgür Ö.K. (25), Kayra Z. (25), Samet Ç. (20) ve olay tarihinde 17 yasinda olan E.H.A. ile tutuksuz olan C.S.K. (26) ve R.Ç. hakkinda Samsun 1. Agir Ceza Mahallesi’nde dava açildi.

Davanin son durusmasinda tutuklu yargilanan 6 kisiye ceza yagdi. Mert Y., Süleyman Ö. ve Özgür Ö.K. "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan 25’er yil hapis cezasina çarptirildi. Kayra Z. ve Samet Ç. ise "Kasten öldürmeyi kolaylastirmak" suçundan 8 yil 4’er ay, olay tarihinde yasi 18’den küçük olan E.H.A. ise 5 yil 6 ay 20 gün hapis cezasina çarptirildi. Ayrica, Özgür Ö.K. ile Süleyman Ö. "Ruhsatsiz silah" suçundan da 10’ar ay hapis ve 500’er lira da adli para cezasina çarptirildilar. Tutuksuz yargilanan C.S.K ve R.Ç. ise beraat etti.
Kaynak: İHA