Bolulu Sanatseverlere Türkü Ziyafeti

Bolu Belediyesi Köroglu Türk Halk Müzigi Korosu, dün gerçeklestirdikleri Sira Gecesi-2 Konseri ile sanatseverlere türkü ziyafeti çekti. Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan da söyledigi türküyle Bolulu sanatseverlerden tam not aldi.

Bolulu Sanatseverlere Türkü Ziyafeti
Sef Tahsin Arslan yönetimindeki Bolu Belediyesi Köroglu Türk Halk Müzigi Korosu, Yeni Yil konserinin büyük begeni görmesi sebebiyle, dün aksam “Sira Gecesi-2 Türküleri” konseri düzenledi.

Necip Fazil Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da baslayan konsere Bolulu sanatseverler yogun ilgi gösterdi. Konserde 84 kisiden olusan dev kadro, 4 aylik çalismanin ürünü olan potporiler ile 42 dogu ve güneydogu türküsünü koro ve solo olarak seslendirdi.

750 kisilik salonu hinca hinç dolduran Bolulu sanatseverler ise koroya eslik edip, türkülere doydu. Ayrica sahnede yapilan sira gecelerinin olmazsa olmazi çigköfte mizanseni ile halk oyunlari gösterileri de geceye renk katti. Kulaklarin pasini silen konserde ayrica, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan da bir türkü söyledi.

Sanatseverlerin yogun alkislari esliginde sahneye çikip “Urfa’nin Etrafi” adli türküyü seslendiren Özcan begeni aldi. Özcan daha sonra Köroglu Türk Halk Müzigi Korosu’nu kutlayip, tüm koro üyeleri adina sef Tahsin Arslan’a plaket ve çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA