Baskan Ergün Yeni Dönem Projelerini Anlatti

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cengiz Ergün, 2024-2029 dönemi projelerini açikladi. Yogun kalabalikla karsilanan Baskan Ergün, kendisini coskuyla karsilayan Manisalilara tesekkür ederek, proje tanitim toplantilarinin Cumhur Ittifaki’nin zaferini müjdeler nitelikte oldugunu söyledi.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Manisa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Cengiz Ergün, Atatürk Spor Salonu’nda yeni dönem projelerinin tanitim toplantisini gerçeklestirdi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan toplantida, geride kalan sürede Manisa’ya kazandirilan eserlerin video gösterimi yapildi. Ardindan kürsüye çikan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün Manisalilarin destekleriyle 3 dönemdir en güzel hizmetleri ulastirabilmenin gayretini verdiklerini belirterek “Bugüne kadar birlikte yol yürüdügümüz Cumhur Ittifaki Belediye Baskanlarimizla hep uyum içerisinde çalistik. Hepimizin ortak gayesi güzel Manisa’miza hizmet etmek ve Cumhur Ittifaki’nin özüne uygun yerel yöneticilik örneklerini sergilemek oldu. Geldigimiz noktada sükürler olsun ki, bunu basariyla sagladik ve sehrimizi daima ileriye tasidik. Bu vesileyle bugüne kadar sehrimiz için hizmet veren tüm belediye baskani arkadaslarima, meclis üyelerimize, kisacasi Manisa için tas üstüne tas koymus herkese sahsim ve hemserilerim adina tesekkür ediyorum. Allah hepsinden razi olsun” dedi.

Cumhur Ittifakinin zaferi için canla basla çalismalar yürüttüklerini ifade eden Baskan Ergün, “31 Mart’ta Cumhurun Zaferini müjdelemek ve Manisa Büyüksehir ile 17 ilçemizde kazanmak için gayret sarf ediyoruz. Hemserilerimizin teveccühleriyle 2009 yilinda geldigimiz bu makamlarda kamu kaynaklarini en tasarruflu sekilde kullanan, bütçesini en iyi yöneten, Manisalilarin emaneti olan makami en iyi sekilde temsil eden, üretken belediyecilik anlayisiyla sehrimize hizmet eden bir yönetim anlayisini temsil eden Belediye Baskani olmanin gururuyla karsinizdayim” dedi.



“Bize olan güveni bosa çikarmadik”

3 dönemdir Manisa’da üretken belediyecilik anlayisinin en güzel örneklerini ortaya koyduklarini dile getiren Baskan Ergün, “Bize olan güveni hiçbir zaman bosa çikarmadik. 10 yillik bir büyüksehir olmamiza ragmen hayata geçirdigimiz projelerimizle 30 Büyüksehir içerisinde her zaman üst siralarda yer aldik. Hepiniz biliyorsunuz ki 2014 yilinda büyüksehir oldugumuzda bir masa ve sandalyeyle kurdugumuz, personeli, araç ve ekipmani yetersiz olan bir MASKI ve Büyüksehir Belediyesinden, bugün geldigimiz noktada aldigi ödüllerle, bütçesini en iyi yöneten, bütçesinden yatirima yüzde 40 gibi büyük bir pay ayiran büyüksehir belediyesi olmanin gururunu yasiyoruz” dedi.



Manisa’ya 11 milyar TL yatirim

Manisa’ya yapilan yatirimlari basliklar halinde anlatan Baskan Ergün, “Geride biraktigimiz sürede, Manisa’mizin 35 yildir yapilamayan imar planlarini yaptik. Modern kati atik bertaraf tesisi ile 40 yillik çöp sorununu tarihe gömdük. Patlamalariyla televizyonlarda haber oldugumuz ve bizleri zehirleyen çöpten, bugün elektrik üretiyoruz. Türkiye’de bir ilk olan evsel atiklarin trenle tasinmasi projesinden, kavsaklara, rekorlar kirdigimiz asfalt çalismalarindan alt ve üst yapilara, atiksu aritma tesislerinden prestij caddelere, modern spor tesislerinden kirsal kalkinma desteklerine ve sosyal yardimlara kadar onlarca hizmet ve yatirimimiz için Büyüksehir oldugumuz günden bugüne kadar, Manisa’miza 11 milyar liraya ulasan yatirim kazandirdik” dedi.



“Projelerimize güven ve inancim tam”

Yeni dönem projelerini anlatmak için bir arada olduklarini belirten Baskan Ergün, “Her hizmet dönemimizde, ilk günkü ask ve heyecanimizla proje ürettik. Biraz önce izlediginiz filmde gördügünüz gibi, filmi ancak bu kadar kisaltabildik, yoksa üç saatlik sinema filmi olurdu. Geride biraktigimiz 15 yilda, 1060 büyük projeyi hayata geçirmis olmanin mutlulugunu yasiyorum. Sürekli büyüyen ve gelisen sehrimizi, çaga ayak uyduran, daha temiz, daha yasanabilir, gelecege güvenle bakan ve insanlarimizin yasamaktan mutlu oldugu bir sehir haline getirmek için gayret sarf ettik. Yeni dönemde de gönül bagimizin eserlerini hayata geçirecegiz. Toplu konuttan ulasima, kentsel hizmetlerden spor tesislerine, otoparklardan pazar yerlerine, yesil alanlardan sosyal yasam projelerine, kentsel dönüsüm projelerinden afet yönetimine, kadin, erkek çocuk, yasli, genç, engelli hemserilerimizin ihtiyaçlarina yanit verecek çok sayida projemizi az sonra sizlerle paylasacagim. Projelerimize, tecrübeli çalisma arkadaslarimiza, bütçe disiplinimize ve imkanlarimiza olan güven ve inancim tamdir” diye konustu.



"SGK ve vergi borcu olmayan belediye"

Manisa Büyüksehir Belediyesi bütçesinin yüzde 40’ini yatirimlara ayirdiklarinin detayini paylasan Baskan Ergün, “Büyüksehir Belediyemizin bütçesi 30 büyüksehir arasinda 2015 yilinda birinci; 2016 ve 2017 yilinda ikinci; 2018 yilinda üçüncü; 2019 yilinda besinci; 2020 yilinda birinci; 2021 ve 2022 yillarinda da besinci sirada yer aldi. Bunun yani sira bugüne kadar hak edislerini yaptigimiz yatirimlarimizin toplam bedeli 8 milyar 464 milyon 198 bin 86 lira oldu. Yeni ihalelerimizle birlikte toplam yatirimimiz 11 milyar liraya ulasmis olup, SGK ve vergi borcu bulunmayan bir büyüksehir belediyesi oldugumuzu gururla ifade etmek istiyorum” dedi.

Dogru bütçe yönetimi ve mali disiplin anlayisinin olumlu dönüslerini oldugunu vurgulayan Baskan Ergün, “Yaptigimiz dogru bütçe yönetimiyle uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch, Büyüksehir Belediyemizin 2023 Yili Ulusal Kredi Notunu yatirim yapilabilir seviyenin üst basamagi olan “AA +” olarak açikladi.

Yaklasik 10 gün önce Hazine ve Maliye Bakanimiz Sayin Mehmet Simsek Manisa’ya geldi ve Büyüksehir Belediyemizi de ziyaret etti. Yatirimlarimizla ilgili bu tabloyu gören Sayin Bakanimiz, bütçemizin yüzde 40’inin yatirima ayrilmasinin muazzam bir sey oldugunu dile getirdi ve kaynaklarin eser anlaminda millete dönmesinin önemine vurgu yaparak, bizlere tesekkür etti. Bakanimizin bu övgüsü, sahsim, çalisma arkadaslarim ve Manisa’miz için birer gurur kaynagidir” diye konustu.

Proje tanitim toplantisina MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Tamer Akkal, Baskan Ergün’ün esi Seyda Ergün, AK Parti Il Baskani Salih Hizli, MHP Il Baskani Cüneyt Tosuner, AK Parti MKYK Üyeleri, MHP MYK Üyeleri, Manisa eski Milletvekili Semra Kaplan Kivircik, Cumhur Ittifaki Ilçe Belediye Baskan Adaylari, Ülkü Ocaklari Il Baskani Emirhan Sallitepe, Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, Muradiye OSB Baskani Osman Kivircik, MESOB Baskani Hasan Geriter, AK Parti Gençlik Kollari, MHP KAÇEP ve AK Parti Kadin Kollari, AK Parti ve MHP Ilçe Baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri, belediye meclis üyesi adaylari, meslek odalari temsilcileri, mahalle muhtarlari ve çok sayida Manisali katildi.

Baskan Ergün’ü aday tanitim toplantisinda Büyüksehir ve MASKI kurmaylari ile çalisanlari da yalniz birakmadi.

Baskan Ergün’ün yeni dönem projeleri

Gediz köprülü kavsagi, OSB köprülü kavsak projesi, Fatih Bulvari (Cider yolu düzenleme projesi), Eski devlet hastanesi kavsagi projesi, Malta katli otopark projesi, Rayli sistem projesi, Salihli-Gördes yolu sicak asfalt çalismasi, Muradiye yol ve katli kavsak projesi, Yunusemre Sarma Çayi köprüsü, Sehzadeler Tilki Süleymaniye köprüsü, Köprübasi Yenice köprüsü, Ahmetli Dereköy köprüsü, Ahmetli Inönü köprüsü, Sarigöl Kocaköy (2 adet) köprüleri, Soma Karacahisar köprüsü, Soma Akçaavlu köprüsü, Akhisar otobüs terminali, Kirkagaç otobüs terminali, Kula otobüs terminali, Salihli otobüs terminali, Sarigöl otobüs terminali, Atatürk kültür merkezi, Akhisar kültür merkezi, Turgutlu kültür merkezi, Salihli kültür merkezi, Manisa bilim merkezi, Gida çarsisi, oto galericiler ve insaatçilar çarsisi, Alaybey kapali pazaryeri ve katli otopark projesi, Gördes pazaryeri projesi, Selendi pazaryeri projesi, Soma gençlik merkezi, MABEM, Büyüksehir ve MASKI hizmet binasi, Ahmetli gençlik merkezi, MABEM, Büyüksehir ve MASKI hizmet binasi, Demirci gençlik merkezi, MABEM, Büyüksehir ve Maski hizmet binasi, Gölmarmara gençlik merkezi, MABEM, Büyüksehir ve MASKI hizmet binasi, Köprübasi gençlik merkezi, MABEM, Büyüksehir ve MASKI hizmet binasi, Çok amaçli katli otoparki, Kirkagaç MABEM, Büyüksehir ve MASKI hizmet binasi, Sehzadeler ilçesi Yeniköy Mahallesi hali, Akhisar ilçesi Medar Mahallesi hali, Alasehir hali, Kirkagaç hali, Kirkagaç ilçesi Gelenbe Mahallesi hal deposu, Salihli hali yenilemesi, Alasehir itfaiye binasi, Salihli itfaiye binasi, Bati Kisla 100. yil parki ve millet bahçesi, Bati Kisla güney baglanti yolu projesi, Spor adasi projesi, Karaçay 2. ve 3. etap peyzaj projesi, Atatürk kent parki amfi tiyatro, Akhisar eski tren yolu hatti peyzaj projesi, Turgutlu irlamaz vadisi, Selendi çayi peyzaj projesi, Köprübasi Yeregiren Deresi çevresi peyzaj projesi, Muradiye Karaali bölgesi kentsel tasarim projesi, Patika sosyal tesis projesi, Kula kentsel sit alani koruma amaçli imar plani, Sehzadeler kentsel sit alani koruma amaçli imar plani, Sehzadeler ilçesi gelisme alani kentsel tasarim projesi, Yunusemre ilçesi gelisme alani kentsel tasarim projesi, Manisa merkez dogu isale hatti projesi, Manisa turizm master plani, Spilkent toplu konut alani projesi, 1442 dairelik sosyal konut projesi, Laleli konut ve yasam alani projesi, Afet yönetimi master plani, Sehzadeler Sancaklibozköy sanayi alani projesi, Turgutlu sanayi alanlarinin kentsel dönüsüm projesi, Afet koordinasyon merkezi projesi, Demirci akincilar kent meydani projesi, Kula Adnan Menderes meydani ve kent müzesi projesi, eski Alaybey pazari bölgesine prestij cadde ve peyzaj projesi, Mimar Sinan bulvari prestij yolu, Huzurevi ve Alzheimer gündüz bakim evi projesi, Manisa TEKMER Manisa ISGEM eski huzurevi yerine ögrenci yurdu projesi, 17 ilçemize çocuk gündüz bakim evi kres projesi, Akgedik çocuk kültür ve sanat merkezi ile kres projeleri, Gördes çocuk kültür ve sanat merkezi projesi, Demirci MASMEK hizmet binasi projesi, Gördes kayacik çok amaçli etkinlik salonu projesi, Selendi’ye 14 adet çok amaçli etkinlik alani, MABEM hizmet binalari, çocuk kültür sanat merkezleri, çocuk kültür sanat merkezleri özel egitim siniflari, MASMEK hizmet binalari projesi, yazarlik atölyeleri projesi, tiyatro kulüpleri projesi, müzik kulüpleri projesi, kayit stüdyolari projesi, kadin konukevi projesi, asevi projesi, ihtiyaç sahiplerine yönelik destek projeleri, sokak hayvanlari dogal yasam parli ve rehabilitasyon merkezi, köpek egitim ve rehabilitasyon ile itfaiye er egitim merkezi, engelsiz egitim ve yasam merkezi projesi, uluslararasi manisa mesir macunu festivali destekleri, Gölmarmara Halime h-Hatun külliyesi restorasyon projesi, Gördes Hayri Büke Kent Müzesi projesi, Kula Kaçiklar Evi restorasyonu projesi, Soma Darkale kentsel koruma ve yenileme projesi, Kirkagaç sokak ve cephe sagliklastirma projesi, Kula Hamdullah caddesi sokak ve cephe sagliklastirma projesi, Karacaahmet türbesi restorasyon projesi, Saruhanli Zeynel Dede türbesi restorasyon projesi, Hüsrevaga hamami restorasyon projesi, Dilsikar hamami restorasyon projesi, Çukur hamami restorasyon projesi, Kirkagaç anit agaç projesi, aricilik egitim ve ana ari üretim merkezi kapasitesinin arttirilmasi projesi, biyolojik ve biyoteknik mücadelenin yayginlastirilmasi projesi, üretici kooperatiflerinin desteklenmesi projesi, çiftçilerimize sulama destegi projesi, hayvan içme suyu göletleri yapimi projesi, büyükbas ve küçükbas hayvancilikla ilgili destekleme projeleri, ortak makine parki projesi, gübre destegi projesi, tohum destegi projesi, fidan destegi projesi, zeytin kasasi destegi projesi, kelter destegi projesi, hasat örtüsü destegi projesi, örtü alti yetistiriciliginin desteklenmesi projesi, tarimda gülen yüzler uygulamali egitim merkezi projesi, altyapi ve üstyapi yatirimlari (MASKI genel müdürlügü), altiyla ve üstüyle yepyeni Muradiye projesi, Alasehir çelik içme suyu isale hatti projesi, Bozdaglarin zirvesinden Salihli’ye dogal kaynak suyu projesi, Karaosmanoglu sanayi sitesi altyapisi, Gördes dogal kaynak suyu, Köprübasi ilçe merkezi projesi, Köprübasi Borlu Mahallesi projesi, Soma merkez altyapi yatirimlari projesi, Akhisar Gürdük Sehit Piyade Tegmen Osman Alp Baraji içme suyu projesi, Yunusemre Çakal baraji projesi, Kirkagaç ilçesi Gelenbe Mahallesi alt ve üstyapi projesi, Alasehir ilçesi Bahadir Mahallesi yeni içme suyu hatti projesi, Gölmarmara ilçesi Taskuyucak Mahallesi yeni çelik içme suyu isale hatti projesi, yeni 67 mahalleye altyapi ve üstyapi projesi, Yunusemre Muradiye mahallesi atiksu aritma tesisi, Alasehir Uluderbent Mahallesi atiksu aritma tesisi, Köprübasi atiksu aritma tesisi, Sarigöl yeni kollektör hatti projesi, dere islah, temizlik ve taskin koruma projeleri, Abali ve Uçarli derelerinin islahi, Akhisar ilçesi dere islah projeleri, Selendi ilçesi dere islah projeleri, Turgutlu ilçesi dere islah projeleri, 60 bin metre korkuluk imalati, bin 200 kilometre dere temizligi, yeni içme suyu depolari, içme suyu aritma tesisleri ile uzaktan izleme ve kontrol (scada) sistemleri, 100 yeni içme suyu deposu, 50 yeni içme suyu aritma tesisi, yenilenebilir enerji kaynaklarinin çesitlendirilmesi projesi.
Kaynak: İHA