Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Bir Araya Geldi

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Almanya’da ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüstü. Aliyev, “Azerbaycan baris sürecine kararlidir ve bir an önce baris anlasmasinin imzalanmasi ulusal çikarlarimiza uygundur” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Bir Araya Geldi
Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, 60. Münih Güvenlik Konferansi’na katilmak üzere geldigi Almanya’nin Münih kentinde temaslarini sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in ABD tarafinin talebiyle ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile bir araya geldigi belirtildi.

Açiklamaya göre görüsmede, Azerbaycan ile ikili iliskilere çok önem verdiklerini belirten Blinken, Azerbaycan ve ABD arasindaki iliskilerin ve is birliginin daha da güçlendirilmesi için güzel firsatlarin bulundugunu vurguladi.

Azerbaycan’in ev sahipliginde düzenlenecek 2024 Birlesmis Milletler (BM) Iklim Degisikligi Konferansi’nin (COP29) önemine deginen Blinken, "Bu konuyu güçlü bir sekilde destekliyoruz. Bu etkinligin basarili olmasi ve ayni zamanda Azerbaycan ile Ermenistan arasinda kalici ve onurlu bir barisin saglanmasi için elimizden geleni yapmayi arzu ediyoruz. ABD bu yönde faydali çalismalar yapti ve yapmaya devam edecek. Konusulacak birçok konu var. Bugün bizimle görüsmeye zaman ayirdiginiz için tesekkür ederiz” dedi.



“Azerbaycan baris sürecine kararlidir”

COP29’un Azerbaycan ve ABD arasindaki ikili gündemin önemli bir parçasi oldugunu vurgulayan Cumhurbaskani Aliyev, “Bu, gündemimizdeki konularin kapsamini genisletiyor ve bu yilki tüm girisimlerimize ABD’den destek bekliyoruz. Sizin belirttiginiz gibi gündemimizde bir konu daha var, o da Kafkasya’daki bölgesel durum ve özellikle de Ermenistan ile Azerbaycan arasinda barisin saglanmasi ihtimali. Azerbaycan baris sürecine kararlidir ve bir an önce baris anlasmasinin imzalanmasi ulusal çikarlarimiza uygundur. Bu yöndeki çabalarindan dolayi ABD’ye ve özellikle sizin sahsiniza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Görüsmede bölgesel baglantilar, ulasim, Orta Koridor ve ilgi duyulan meseleler hakkinda görüs alisverisinde bulunuldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA