Asansör Kazasinda Hayatini Kaybeden Ertas'in Ismi Incirliova'da Yasatilacak

Zeren Ertas’in ailesi Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya’nin davetlisi olarak geldikleri Incirliova’da kizlarinin adini tasiyan Zeren Ertas Tren Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret duygusal anlara sahne oldu.

Asansör Kazasinda Hayatini Kaybeden Ertas'in Ismi Incirliova'da Yasatilacak


Güzelhisar Kiz Ögrenci Yurdu’nda 25 Ekim’de asansörün düsmesi sonucu Adnan Menderes Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bölümler Fakültesi ögrencisi Zeren Ertas hayatini kaybetmisti. Zeren Ertas’in babasi Akin Ertas, annesi Serpil Ertas, arkadaslari Sila Yaman ve Melisa Pehlivan, Incirliova Belediye Baskani Aytekin Kaya öncülügünde tarihi hangar alaninda yapilan ve Ertas’in adini tasiyan Tren Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Aileyi, Baskan Aytekin Kaya esi Füsun Kaya ile birlikte karsiladi. Baskan Kaya’nin davetlisi olarak Incirliova’ya gelen aile fertlerinden anne Serpil Ertas kizi Zeren’in adini tasiyan Tren Kütüphanesi’ni bulundugu alana geldiginde göz yaslarina hakim olmadi. Duygu yüklü ziyarette acili aile Baskan Kaya’ya proje için tesekkür etti.

Anne Ertas, misafir olarak geldigi Incirliova’da, “Kizim vefat ettikten sonra bu üzücü olayda zaman içerisinde unutulup gidecek diye çok üzülmüstüm. Kizim Incirliova’yi hiç görmedi. Ama bu proje sayesinde Zeren’imin adi burada da yasatilacak. Buraya gelen herkes kizimi taniyacak. Beni çok memnun ettiniz. Tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ziyarette konusan baba Ertas, “Kizim kitap okumayi çok severdi. Adinin bir kütüphane ile yasatilmasi çok anlamli bir proje olmus. Kizimin kitapliginda bulunan eserleri de projeye bagislayarak onun okudugu kitaplarin da bu kütüphane de yer almasini saglayacagiz. Basta baskanimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



Ailenin Incirliova ziyaretinde konusan Baskan Kaya, “Zeren kizimizin vefati bizi derinden üzmüstü. Arkadaslarimiz ile birlikte bu projeye Zeren’in adini vermenin uygun olacagini düsündük. Karar Belediye Meclisimizden oy birligi ile geçti. Kütüphanemizde Zeren kizimiza ait özel bir köse de yer alacak. Kütüphanemiz hem gençlerimizin egitim alaninda kendilerini gelistirecekleri hem de sosyallesme imkani bulacaklari güzel bir mekan olacak. Buraya gelerek kitap okuyan herkes ayni zamanda Zeren’i de yâd edecek. Ailemizi burada agirlayarak onlarin da projeyi görmelerini istedik. Kendilerine bizimle birlikte olduklari için ayri ayri tesekkür ediyorum. Incirliovamizi güzellestirecek projeler ile egitim alaninda gençlerimize hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA