Depremin Vurdugu Hatay'da 256 Konutun Anahtarlari Afetzede Vatandaslara Teslim Edildi

Hatay’in Payas ilçesinde yapimi tamamlanan 256 afet konutunun anahtarlari hak sahiplerine teslim edildi.

Depremin Vurdugu Hatay'da 256 Konutun Anahtarlari Afetzede Vatandaslara Teslim Edildi
Kahramanmaras merkezli depremler sonucunda Hatay’da, binlerce konut yikilmisti. 6 Subat depremleri sonrasinda deprem bölgesinde TOKI konutlarinin yapimina baslanmisti. Hatay’in Payas ilçesinde 1 Mart 2023 yilinda baslayan TOKI konutlarinin insasi 1 Kasim 2023 yilinda tamamlanmisti. Payas ilçesinde 1. etap afet konutlarinda hak sahibi belirlenen 256 afetzede vatandasa, Hatay Valiligi tarafindan anahtar teslim töreni gerçeklestirildi.

Afet konutlarinin anahtar teslim törenine Hatay Valisi Mustafa Masatli, Payas Belediye Baskani Bekir Altan, bürokratlar ve hak sahipleri katildi.



“Asirlarin felaketinden sonra bagimsiz bölümle birlikte 270 binden fazla konut ve is yeri yikimini gerçeklestirdik”

Afet konutlarinin anahtar teslim töreninde konusan Vali Masatli, “Asirlarin felaketinden sonra 80 binden fazla binanin yikimini gerçeklestirdik. Bagimsiz bölüm olarak bakarsak yaklasik 270 binden fazla konut ve is yeri yikimini yaptik. Uzun bir süre yikimi konustuk ancak simdi 9. kez sehrimizi kurmayi konusuyoruz. Sagliktan egitime, esnafimiza destekten kalici konutlarin yapiminda kisa zamanda tüm alan ve sektörlerde büyük bir yol katlettik” dedi.



“Vatandaslarimizin yeni evlerinde çok mutlu olmalarini temenni ediyorum”

Payas ilçesinde TOKI marifetiyle kalici konutlarin insasinin gerçeklestirildigini ifade eden Vali Masatli, “Payas ilçemizde 698 hak sahibimizin çekilen kura ile yeni evleri belirlendi. Bugünde hak sahipligi belirlenen 256 konutumuzun anahtar teslimini gerçeklestirmek için buradayiz. Vatandaslarimiza yeni evlerinin hayirli ve ugurlu olmasini ve yeni evlerinde çok mutlu olmalarini temenni ediyorum. Devlet millet el ele Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde daha güzel Hatay’imiza kavusacagimiza inancimizin tam oldugunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA