Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Hiçbir Vatandasimizin Evsiz Kalmasina Müsaade Etmeyecegiz'

Kilis’te depremzedeler için yapilan konutlarin kura çekimi ve hak sahiplerine teslim törenine katilan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, "Depremzede hiçbir vatandasimizin evsiz kalmasina müsaade etmeyecegiz" dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Kilis’te yapimi tamamlanan bin 103 afet konutu kura ve hak sahiplerine teslim törenine katildi.

Törende konusan Bakan Yerlikaya, hiçbir depremzede vatandasin disarida kalmasina müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, "Yil sonuna kadar hedefimiz 200 bin konut” ifadelerini kullandi.

"Kilis’te 33 canimizi yitirdik"

Törende önemli açiklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "6 Subat depremlerinde Kilis’te 33 canimizi yitirdik, 457 bina yikildi. Yasadigimiz felaket ne kadar büyük ise bizim de dayanismamiz o kadar güçlü oldu. Depremin yasandigi ilk andan itibaren devletimiz bütün imkanlarini seferber etti. Barinma hizmetlerine yönelik Kilis’te 2 bin 66 çadir ve 406 konteynir kuruldu. Ihtiyaç sahibi olan 265 depremzedemize Esenkart dagittik, 475’i ev sahibi, 903’ü kiraci olmak üzere toplam bin 378 hanemize 53 milyon TL’yi askin kira yardimi yaptik. Depremden sonra Kilis’e aktarilan toplam devletimizin ödenek miktari bugüne kadar yaklasik 469 milyon TL’yi asti’’ dedi.



"Bir tek vatandasin evsiz kalmasina müsaade etmeyecegiz’’

Yikilan sehirleri yeniden ayaga kaldirmak için kar kis demeden çalistiklarini ve bir tek vatandasin evsiz kalmasina müsaade etmeyeceklerini söyleyen Yerlikaya, "Kar kis, gece gündüz demeden asrin dayanismasini ve birlikteligini ortaya koyduk, koymaya da devam edecegiz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluslariyla deprem bölgesindedir. Yikilan sehirlerimizi ayaga kaldirmadan bize durmak yok. Bir tek vatandasimizin dahi magdur olmasina, evsiz kalmasina müsaade etmeyecegiz" ifadelerini kullandi.

"Dünyanin en büyük konut seferberligini gerçeklestiriyoruz"

Cumhurbaskani Recep Tayip Erdogan’in liderliginde dünyanin en büyük konut seferberligini gerçeklestirdiklerinin altini çizen Yerlikaya, "Cumhurbaskanimizin liderliginde dünyanin en büyük konut seferberligini gerçeklestiriyoruz. Hedefimiz 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini yapmaktir. Her ay 15-20 bin konut ve köy evini hak sahipleriyle bulusturacagiz. Yil sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evlerinin hak sahiplerine teslim edecegiz. Ardindan bu sayiyi 389 bine tamamlayacagiz’’ dedi.

6 Subat’ta yasanan depremlerde etkilenen Kilis’te yapimi tamamlanan konutlarin kura çekimi ile hak sahiplerine teslim edilecegini ifade eden Yerlikaya, "Kilis’te bin 555 konut, 38 is yeri, 148 agir olmak üzere toplam bin 741 hak sahibi bulunuyor. Bugün il ve ilçe merkezlerimizde 967 kirsalda 136 olmak üzere toplam bin 103 konutumuzun kuralarini çekip kiymetli hak sahiplerine teslim edecegiz. Yine bin 237 konutumuzun yapimi hiziyla devam ediyor. Bu konutlarin fiziki gerçeklesme orani yüzde 60 oranina yaklasti. Insallah devam eden diger konutlari hizlica bitirecek ve sizlere teslim edecegiz’’ diye konustu.

Anahtar teslim törenine Bakan Yardimcisi Münir Karaoglan, Çevre ve Sehircilik Iklim Degisikligi Bakan Yardimcisi Vedad Gürgen, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Kilis Valisi Tahir Sahin ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA