ABD Baskani Biden Açiklamasi 'Süphesiz Ki Putin, Navalny'nin Ölümünden Sorumludur'

ABD Baskani Joe Biden, Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümüne iliskin yaptigi açiklamada, “Rus yetkililer kendi hikayelerini anlatacaklar. Süphesiz ki Putin, Navalny’nin ölümünden sorumludur” dedi.

ABD Baskani Biden Açiklamasi 'Süphesiz Ki Putin, Navalny'nin Ölümünden Sorumludur'
ABD Baskani Joe Biden, Rusya’da Yamal Yarimadasi’ndaki cezaevinde bugün hayatini kaybeden Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümüne iliskin açiklamalarda bulundu. Navalny’nin ölüm haberinin kendisini öfkelendirdigini ancak sasirtmadigini söyleyen Biden, “Rus yetkililer kendi hikayelerini anlatacaklar. Süphesiz ki Putin, Navalny’nin ölümünden sorumludur” dedi.

Olayi “Putin’in acimasizliginin bir baska kaniti” olarak tanimlayan Biden, Navalny’nin hayatini güvenli bir sekilde sürgünde geçirebilecegini, ancak bunun yerine hapsedilecegini veya öldürülebilecegini bilmesine ragmen ülkesine ve halkina olan inanciyla Rusya’ya döndügünü belirtti.

ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, Münih Güvenlik Konferansi’nda gerçeklestirdigi konusmasinda, “Elbette korkunç bir haber. Eger dogrulanirsa Putin’in acimasizliginin bir baska isareti olacaktir. Anlattiklari hikaye ne olursa olsun, açik olalim: Rusya sorumludur” seklinde konusmustu.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ise, “Navalny’nin bir Rus hapishanesinde ölümü ve tek bir adama duyulan saplanti ve korku Putin’in insa ettigi sistemin kalbindeki zayiflik ve çürümenin altini çiziyor. Bunun sorumlusu Rusya’dir” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA