Lice'de Terör Operasyonu Açiklamasi 19 Süpheli Yakalandi, Çok Sayida Silah Ele Geçirildi

Diyarbakir’in Lice ilçesinde jandarmanin düzenledigi PKK/KCK operasyonunda 19 süpheli yakalandi, çok sayida silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Lice'de Terör Operasyonu Açiklamasi 19 Süpheli Yakalandi, Çok Sayida Silah Ele Geçirildi
Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Jandarma Komutanliginca PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilerek engellenmesi ve terör örgütü mensuplari ile iliski içinde bulunan, yardim ve yataklik ile terör örgütü propagandasi yaptiklari tespit edilen sahislarin yakalanarak adalete teslim edilmesi maksadiyla TEM/ISTH ve MIT Baskanligi ile koordineli çalisma yürütüldü.

Bugün, ilçede 22 süpheliye yönelik 22 ayri noktada es zamanli icra edilen operasyonda PKK/KCK terör örgütüne yardim ve yataklik ile propagandasini yaptiklari tespit edilen 19’u yakalandi, 3’ünü yakalama çalismalari devam ediyor.

Açiklamada, süphelilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda 8 adet ruhsatsiz av tüfegi, 2 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet tabanca sarjörü, 78 adet fisek, 18 kilogram toz esrar, 16 adet cep telefonu, 16 adet sim kart ve 2 adet örgütsel doküman ele geçirildi.

Süpheliler, adli islemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Savciligina sevk edildi.
Kaynak: İHA