Kültür Ve Turizm Bakani Ersoy Açiklamasi 'Didim'in Potansiyeli Var'

Bir dizi ziyaret kapsaminda Aydin’a gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Didim’de turizm sektör toplantisina katildi. Bakan Ersoy, Didim’in bakanlik olarak radarinda olmaya devam ettigini belirterek turizm master planinin önemine degindi.

Kültür Ve Turizm Bakani Ersoy Açiklamasi 'Didim'in Potansiyeli Var'
Aydin’a gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Kusadasi’nin ardindan Didim’de de turizm sektör toplantisina katildi.

Düzenledigi toplantida Bakan Ersoy’a Aydin Valisi Yakup Canbolat, Aydin BSB Baskan adayi Mustafa Savas, AK Parti Aydin Il Baskani Gökhan Ökten eslik etti. Bakan Ersoy’u Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca, ilçe protokolü ve siyasiler karsiladi.

Didim’deki turizmciler, seyahat acenteleri temsilcileri ile otel sahipleri ve yetkililerinin katildigi toplantida saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusmalara geçildi. Toplantida konusan AK Parti Didim Belediye Baskan adayi Kadri Kabak Didim’in çok önemli bir turizm destinasyonu oldugunu ifade ederek, “402 kilometrekarelik alani, 93.7 kilometrelik sahil seridi ile Didim, 2006 yilinda turizm kenti ilan edilmesinden bu yana siz çok degerli turizmcilerin yatirimlariyla katkilariyla belirli bir mesafeyi kat etti. Ancak bunlar yeterli mi? Tabii ki yeterli degil. Turizm sektörünün önemli meseleleri var. Önemli sorunlari var, önemli sikintilari var ve aslinda yapilabilecek birçok husus söz konusu. Sahil seritlerimiz içerisinde yeni bir turizm destinasyonu olusturulabilecek nadir belki de tek ilçelerden biriyiz. Tabii ki bu süreç bakanligimizin radarina girmis durumdadir. Bakanligimizin katkilari, destekleri bugün görüldügü gibi sayin bakanimizin onurlandirmasiyla birlikte Didim çok daha güçlüdür. Kendileri de buna sunacak katki saglayacaktir” dedi.



“Ortak akilla Aydin’i yönetecegiz”

AK Parti Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Savas, “Tarihle medeniyetiyle, kültürüyle, dillere destan bir sehrimiz var. Sehrimize ne yapsak az? Evet, merkezi hükümet olarak çok önemli hizmetler yapiyoruz, yapmaya da devam ediyoruz ama yerel yönetimle merkezi hükümetin birlesmesi halinde çok daha güzel islere imza atacagimiza inancimiz tam. Büyüksehir’e belediyelere muazzam kaynaklar geliyor, gelmeye de devam ediyor. Diger belediyelere gittigi gibi Aydin Büyüksehir’i de kaynak geliyor. Ama bu kaynaklarin etkin ve verimli bir sekilde yönetilmemesi gibi bir problem var iste. Biz bu kaynaklara etkin ve verimli bir sekilde kullanacagimiz bir dönemi vadediyoruz” dedi.



“Didim’in potansiyeli var”

Didim’in de Ege’nin turizm merkezlerinden biri oldugunu sadece Aydin’in degil Mugla’ya komsu oldugunu kaydeden Bakan Ersoy, “Didim’in potansiyeli var mi? Fazlasiyla var ama bu potansiyeli dogru kullanamazsak dogru planlayamazsak bu sansimizi yavas yavas kayboluyor. Bunu niye söylüyorum? Demin baskanimiz da söyledigi gibi bu tarz turizm merkezlerinde sadece kültür ve Turizm Bakanligi çalismalariyla bir yere gelmek mümkün degil. Özellikle büyüksehir olan yerlerde biz Büyüksehir Belediye baskanligimiza da söylüyoruz. Turizm master planinin büyük sehir tarafindan hazirlanmasi lazim. Master planlari büyüksehir belediyeleri tarafindan hazirlanir, kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan desteklenir veya bu sekilde birçogu üniversitelerin de içinde oldugum yerel temsilcilerinin içinde oldugu bir çalismadir. Aydin bölgesinde gücünü de kapsayan bir turizm master plani gerçeklesirse o zaman sinirli sayida kaynakli sinirsiz talebin gerçeklestirilmesi saglaniyor” diye konustu.



“Ege turizm merkezleri projesi”

Ege Turizm merkezleri projesine de deginen Bakan Ersoy “Dogru planlamalarla dogru teshislerle dogru tedavi yöntemleriyle çok rahat bir sekilde geliri ikiye katlayacak durumdasiniz. Iste biz de bunu gerçeklestirmek istiyoruz. Ege turizm merkezleri projeleri de gelistirdik ama maalesef süreçlere siyasi yaklasildigi zaman yavaslatilabiliyor, engellenebiliyor. Ben hâlbuki her zaman söylüyorum, Ege söz konusu oldugu zaman Izmir söz konusu oldugu zaman Aydin söz konusu oldugu zaman siyasi yaklasmamak gerekiyor. Dogrusu neyse tartisiriz. Dogrusu yapilmasi gerekiyor. Bugün süreçlerle yavaslatiliyor. 4 yildir 5 yildir süreçler gidiyor maalesef” ifadelerine yer verdi.

“Arkeolojide altin çag dönemi baslatildi”

Bakanlik olarak arkeolojinin altin çagini baslattiklarini ve kazi baskanliklarinin da bütçelerini arttirdiklarini belirten Bakan Ersoy “Arkeoloji de altin çagi baslatiyoruz. Bu da nasil olacak, gelecegimize miras projesiyle olacak? Arkeolojik kazi noktasinda 144 noktada Türk kazi baskanliklari var. Türkiye genelinde 32 noktada yabanci kazi baskanliklarimiz var. Bu yeni aldigimiz karar. Artik yabanci baskanliklari da Türk kazi baskani yani 160 yil önce baslayan bir süreçte, 160 yil sonra o noktalara da Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda, sehirlerde Türk kazi baskanlari süreci yönetecek. Simdi artik bütün kazi baskanliklari 12 ay çalisiyor. Hem kazi baskanlarimizi atarken yogun ekip, ekipman ve bütçede atiyoruz. Yani çok ciddi bütçeler görüyoruz. Ekip kullanma yetkileri veriyoruz ve bütçeleri de ciddi oranda arttiriyoruz” seklinde konustu.

Bakan Ersoy’un konusmasinin ardindan toplanti basina kapali olarak sürdürüldü.
Kaynak: İHA