'Hz. Süleyman'in Mucizeleri' Isimli Tiyatro Oyunu Ögrencilerle Bulustu

Samsun’da, Hazreti Süleyman’in yolcugunun ve Belkis ile olan mücadelesinin anlatildigi "Hz. Süleyman’in Mucizeleri" isimli tiyatro oyunu ögrencilerle bulustu.

'Hz. Süleyman'in Mucizeleri' Isimli Tiyatro Oyunu Ögrencilerle Bulustu
Samsun Büyüksehir Sanat Merkezi’nde, Prof. Dr. Iskender Pala tarafindan kaleme alinan ve Samsun Büyüksehir Belediyesi ile Il Milli Egitim Müdürlügü is birliginde oyunlastirilan "Hz. Süleyman’in Mucizeleri" adli eser ögrencilere gösterildi. Tiyatro oyunu 10 gün boyunca yaklasik 10 bin ögrenci ile bulusacak.

Tiyatro oyunu hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Iskender Pala, "Hz. Süleyman, bir çocuk oyunudur. Aslinda Kur’an-i Kerim’de çocuklarin bütün ruh hallerini anlatabilen bir kissa bu. Bu kissadan bugün insanligin alabilecegi birçok dersler var. Bu dersler de 8-10 yaslarindaki çocuklarin edinmesi gereken bir erdem, bir tür marifet olmasi için Hz. Süleyman hakkinda bir çocuk oyunu yazdim. Oyunun içerisinde müzikal var, görsellikler var. Tabii, karincadan, cinden ve hayvanlar dünyasi tam çocuklarin ruhuna uygun gelecek sekildedir. Zaten Kur’an-i Kerim’de anlatilmasi da mealde çok etkileyici bir suredir. Hz. Süleyman’in yaptigi yolculuklar ve Belkis ile olan mücadelesinin anlatildigi bir oyundur. Keske bizim medeniyetimize ait eserlerden çocuklarimiza daha çok oyun üretsek. Pek çok oyun yazari, genç yetenekler oyunlarini yazarken kendi kimliklerinden, kendi dinamiklerinden ilham alan oyunlar yazsa diye düsünüyorum” dedi.



"Tiyatro çok önemli bir sanat"

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ise "Hocamizin tiyatro oyunu bizim tiyatro sanatçilarimiz tarafindan icra edildi. Ögrenciler bu tiyatro oyununu izlediler. Hakikaten harika bir senaryo. Oyuncular da çok güzel yorumladilar. Bu oyun tüm ilçelerimizde ögrencilerimize oynatilacak" diye konustu.

Tiyatro bitiminde Baskan Demir, Iskender Pala’ya hediye takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA