Genç Girisimcinin Hobisi Meslegi Oldu

Bolu’da 26 yasindaki girisimci Merve Karakaya, hobi olarak basladigi mum yapiminda vatandaslarin siparislerini yetistiremeyecek hale geldi.

Genç Girisimcinin Hobisi Meslegi Oldu
Bolu Güzel Sanat Lisesi’nden 2017 yilinda mezun olan Merve Karakaya, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nü kazandi. Üniversiteden de geçtigimiz yil mezun olan Karakaya, Bahçelievler Mahallesi’nde resim atölyesi kurdu. Üniversitenin son yilinda karsisina çikan bir reklam ile birlikte mum yapimiyla tanisan Karakaya, resim atölyesinde de mum yapmaya basladi.

Hobi olarak basladigi mum yapiminda kendini gelistiren Merve Karakaya, workshoplar sayesinde hobisini isletmeye çevirdi. Özel günlerde siparisler alan Karakaya, hobi olarak basladigi iste vatandaslarin verdigi siparisleri yetistiremeyecek hale geldi. Merve Karakaya, Bolu’da ilk ve tek olan mum atölyesinde magnolya, cupcake, saksi, kar küresi mumlari yaparak satisa sunuyor.

"Çok hosuma gitti"

Çocuklugundan bu yana sanata ilgi duydugunu ifade eden Merve Karakaya, "Her çocugun hayali doktor, polis olmaktir ama benim hiç öyle hayallerim olmadi. Evde bir seylerle ugrasmak, üretmek hep hosuma giderdi. Daha sonra bu vesileyle Istanbul’a gittim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesini kazandim. Orada okurken sosyal medyada önüme bir tane reklam düstü. Pasta seklinde mumlar yapiyorlardi. Ben normal hayatimda mumu kullanan, çok fazla yakan bir insanim. Ortami romantize etmeyi çok severim. Çok merak ettim, ilk defa böyle bir sey görmüstüm. Çok hosuma gitti. Benim hep hayalim söyleydi; zevk aldigim bir isi yaparak bir atölye kurmak istiyordum. Mum yapimini da sevince Bolu’ya döndügümde ilk isim dükkan aramak oldu" dedi.



"Insanlar artik çiçeklerden çok el emegi ürünleri daha çok tercih etmeye basladi"

Insanlarin kisisellestirilmis el emegi ürünlere daha çok ragbet gösterdigini dile getiren Karakaya, "Insanlar dükkana gelip kendileri de mum yapabiliyorlar. Workshop seklinde çalisiyoruz. Yilbasi, 14 Subat gibi özel günlerde daha çok ragbet oluyor. El isi ürünlerin Türkiye’de de aslinda hatiri sayilir bir kitleye eristigini söyleyebiliriz. Artik çiçeklerden çok el emegi ürünleri, kisisellestirilmis ürünleri insanlar daha çok tercih etmeye basladi.

Iste ben de su an kendi ürettigim kaliplarla birlikte bu firsati da sunuyorum. Isterlerse bir gün geçirebiliyorlar. Sevdikleriyle veya tek baslarina bu isleri kendileri de yapiyorlar. Ayni zamanda onlara da bu isi ögretmis oluyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA