Fatih Belediyesi'nin Düzenledigi Yarismada Dereceye Giren Maharetli Kadinlar Ödüllerini Aldi

Fatih Belediyesi’nin 2’incisini düzenledigi Lezzet Ustasi Kadinlar Yarismasi’nda 122 kadin hünerlerini sergiledi. Yarismada dereceye girenlere çesitli para ödülleri verildi.

Fatih Belediyesi'nin Düzenledigi Yarismada Dereceye Giren Maharetli Kadinlar Ödüllerini Aldi
Fatih Belediyesi ‘2. Lezzet Ustasi Kadinlar Yarisiyor’ yarismasi düzenledi.

Yemek yapmaya merakli kadinlar, iki kategoride düzenlenen yarismada kiyasiya mücadele etti. Kategoriler ‘kaynaga dayali hikayesi olan yemekler’ ile ‘zeytinyaglilar ve zeytinyagli sarmalar’ olarak belirlendi. Yarismaya katilan 122 kadin önce hünerlerini sergiledi ardindan jüri üyeleri onlari degerlendirdi. Orijinal yemeklerin yapildigi yarismaya anne, kizi ve torunu olarak 3 nesil de katildi.

Dereceye giren kadinlara, Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan ödüllerini verdi. Birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye de 7 bin lira parayla ödüllendirildi. Yarismada, kaynaga dayali hikayesi olan yemekler kategorisinde Hülya Yildirim, Elif Gümüs, Leyla Batmaz, zeytinyaglilar ve zeytinyagli sarmalar kategorisinde ise Nadide Esen, Seda Tutumlu, Sahnaz Akalin ödül almaya hak kazandi.

“Fatih’imizin bir özelligi de, ülkemize has mutfak çesitliligini bünyesinde barindirmasidir”

Yarisma hakkinda bilgi veren Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, “Bu sene ikincisini düzenledigimiz ’Lezzet Ustasi Kadinlar Yarisiyor’ etkinligi vesilesiyle Neslisah Sultan Kültür Merkezi’mizde bir araya gelmis bulunuyoruz. Bu seneki yarismamiz, zeytinyaglilar ve zeytinyagli sarmalar ile kaynaga dayali hikayesi olan yemekler olmak üzere 2 ayri kategoride gerçeklesti. Fatih’imizin bir özelligi de, ülkemize has mutfak çesitliligini bünyesinde barindirmasi, yasatmasidir. Deyim yerindeyse Fatih’imiz, lezzet rotalariyla donanmis bir ilçedir. Elbette, Fatihli kadinlarimizin, mutfak konusunda ne denli maharetli olduklarini geçen yarismamizdan biliyoruz. Bu yil yarismamiza 122 hanim kardesimiz katildi.

Usta ellerden çikan zeytinyaglilar, yemekler uzman seflerimizden olusan jürinin degerlendirmesinden geçecek” dedi.

“GastroSanat, 5 yil içinde hayata geçirdigimiz en keyif veren projelerden biri oldu”

Seflerin ayni zamanda GastroSanat’ta da egitmen olarak görev yaptiklarini ifade eden Baskan Turan, “Fatihli hemsehrilerimize Türk mutfaginin inceliklerini ögretmek noktasinda, çok degerli bir hizmet sunuyorlar. Karinca Egitim Birimi bünyesinde yer alan GastroSanat, 5 yil içinde hayata geçirdigimiz en keyif veren projelerden biri oldu; hamd olsun, sizlerden de büyük ragbet gördü. Buradan çok iyi asçilarin, seflerin yetisecegine gönülden inaniyorum” ifadelerini kullandi.

“Gastronomi alanina yatirim yaptik”

Fatih Belediyesi’nin gastronomi alanina yatirim yaptigini belirten Turan, “Son yillarda gastronomiye, yemek estetigine, sagliga en uygun, estetik düzenlenmis, hos ve lezzetli mutfak deneyimlerine gençlerimizin ilgisi çok büyük. Üniversitelerimizde gastronomi bölümleri açiliyor. Biz de Fatih Belediyesi olarak, bu alana yatirim yaptik. Insallah, gençlerimiz, kadinlarimiz, mutfak becerilerini kesfederek kendilerini gelistirecekler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA