Evi Yanan Yasli Kadin, Can Yoldasini Ölüme Terk Etmedi

Aydin’in Efeler ilçesinde aspiratörden çikan yanginda ev sahibi, ’can yoldasim’ dedigi muhabbet kusunu yangindan kurtardi.

Evi Yanan Yasli Kadin, Can Yoldasini Ölüme Terk Etmedi
Yangin, Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi 47 Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Sebahat Karaduman isimli yasli kadin yemek yaptigi esnada bir anda aspiratör alev aldi. Karaduman, hemen durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye itfaiye, saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, mutfagin ocak bölümünü saran yangina müdahale etti. Ekiplerin hizli müdahalesiyle yangin büyümeden kontrol altina alinirken, mutfagin büyük bölümü kullanilamaz hale geldi. Sogutma çalismalarinin ardindan yanginin çikis nedeninin belirlenmesi için inceleme baslatildi.

“Geri dönüp kusumu aldim”

Aspiratörün alev aldigini gören Sebahat Karaduman, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirmesinin ardindan evden disariya çikti. “Can yoldasim” dedigi kusunun aklina geldigini ve hemen geri dönüp muhabbet kusunu da alarak disariya çiktigini ifade eden Karaduman, “Aspiratör tutusmaya basladi.

Iki tane çift parçasi var. Bir tanesi düstü, yanmaya basladi.

Ben de biçagin ucuyla alip lavaboya koydum. Bir baktim ki, ikincisi de tutusmus. Plastik erimeye basladi.

O erimeye baslayincaya kadar, yangin büyüyecek diye aspiratörün fisini söktüm. Tüpü çikartayim dedim ama korktum, disariya çiktim. Daha sonra kusum aklima geldi. Döndüm hemen kusumu aldim. Sadece kusumu aldim, kimligimi aldim çiktim. Çünkü kusum benim için çok önemli. Bu benim için çok önemli. Bir de kedim var benim bahçede. Yalniz sunu söylemek istiyorum. Böyle bir durumda kalinca sakin müdahale etmeye çalismayin. Yangin 5 dakikada çikiyor. Hemen itfaiyeyi arayin” dedi.

Kaynak: İHA