Diyarbakir'da Ögrenciler 7 Ülkenin Ortak Oldugu Proje Ile Bilim Insanlarini Ögreniyor

Diyarbakir’da Yahya Kemal Beyatli Ilkokulu ögrencileri, 7 ülkenin katildigi “Good people who change the world” adli proje ile bilim insanlarinin hayatini ögreniyor.

Diyarbakir'da Ögrenciler 7 Ülkenin Ortak Oldugu Proje Ile Bilim Insanlarini Ögreniyor
Proje kurucularindan ve okulun ögretmenlerinden Selva Çelik, projenin amaci, geçmisten günümüze dünyanin degisip ve gelismesine katki sunan bilim adamlarinin hayatlarini arastirarak bilim ve akilci ögrenmenin faydalari üzerine düsünüp bilgilenmeleri, genel kültürlerinin artmasi ve diger derslerle iliskilendirilerek faydali ögrenme alanlari olusturmak oldugunu söyledi.



Bunu drama P4C ve BT ile bütünlestirerek kalici ögrenmeler olusturmak istediklerini belirten Çelik, bu sekilde kendilerini daha donanimli hisseden ,mutlu ve özgüveni yüksek ögrenciler ile mutlu ögrenme alanlari olusacagini dile getirdi.

Çelik, proje kurucularinda kendisiyle birlikte Yunanistan’dan Vasiliki Myrtsidou oldugunu, proje ortaklari ise İçel’den Sevda Tamer, Osmaniye’den Ünzile Sahin, Manisa’dan Ebru Topak Göktas, Diyarbakir’dan Evin Bahtiyar, Aydin’dan Sena Tastan, Romanya’da Camelia Manea, Kuzey Makedonya’dan Tanja Petkov, Italya’dan Mina Russo, Gürcistan’dan Natia Shevardenidze, Romanya’dan Ramona Perianu, Rusya’dan Elena Slobozian ve

Bulgaristan’dan Nicolina Barbuteva oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA