Dicle Elektrik Siddetli Yagislara Karsi Harekete Geçti

Sanliurfa’da Dicle Elektrik, olumsuz hava ve dogal sartlarina meydan okuyarak, abonelerine kesintisiz enerji saglamak adina sahadaki çalismalarina devam ediyor.

Dicle Elektrik Siddetli Yagislara Karsi Harekete Geçti
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Sanliurfa için verdigi siddetli yagis uyarisina istinaden Dicle Elektrik, muhtemel olumsuzluklara karsi kapsamli önlemler aldi. Sanliurfa Il Müdürlügü, muhtemel gelismelere hizla müdahale edebilmek için bir kriz masasi kurdu ve 150 personelden olusan 50 acil müdahale ekibini göreve hazirladi. Acil müdahale ekipleri, özellikle selden etkilenebilecek kritik noktalarda gece saatlerinden itibaren görevlendirildi. Ayni zamanda, sel basta olmak üzere ciddi elektrik arizalarina karsi mobil jeneratörler de hazir hale getirildi.

Sehir genelinde belirlenen riskli bölgelerde, güvenlik önlemleri çerçevesinde kontrollü elektrik kesintileri uygulandi. Siddetli yagisin etkisinin azalmasi ve sel riskinin ortadan kalkmasiyla bu bölgelere elektrik saglanmaya yeniden baslandi.

Tüm ihtimalleri göz önüne alarak çalismalarini sürdüren Dicle Elektrik, merkez ilçelerden Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’de yagistan kaynakli arizalara kisa süre içerisinde müdahale ederek kesinti yasanan yerlere yeniden enerji verdi.

Çalismalari yerinde inceleyen Dicle Elektrik Sanliurfa Il Müdürü Naci Obut, olumsuz hava sartlarindan etkilenen ve kimi ariza sebebiyle, kimi de güvenlik amaciyla kontrollü olarak gerçeklesen kesintilerin tamaminin giderildigini ve tüm kente kesintisiz elektrik enerjisi verilmeye devam edildigini söyledi.

Obut, “Geceden beri devam eden yagislardan yasanan kesintilere ekiplerimiz müdahale etmek için 7/24 özveriyle çalisiyor. Merkez ilçelerimizde su an itibariyle olumsuz bir durum bulunmuyor. Diger ilçelerimizde de personellerimiz yasanan kesintilere anlik olarak müdahale ediyor” diye konustu.

Obut, hava muhalefetine bagli olarak, meydana gelebilecek arizalara karsi abonelerin, 7/24 hizmet sunan ‘186’ numarali çagri merkezine ariza ihbarlarinin yani sira talep, öneri ve sikayetlerini iletebileceklerini, tüm basvurularin anlik olarak takip edildigini belirtti.

Kaynak: İHA