Ordu Büyüksehir'de Isçilere Yüzde 120 Zam

Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Hizmet-Is Sendikasi arasinda devam eden Toplu Is Sözlesmesi (TIS) isçilerin büyük kazanimi ile sonuçlandi. Yapilan protokole göre Büyüksehir Belediyesi’nde çalisan isçilerin maaslarina yüzde 120 zam yapildi. Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Paramiz var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun. Parasi olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sinir olmadigi gibi bizim gönlümüzde de sinir yok” dedi.

Ordu Büyüksehir'de Isçilere Yüzde 120 Zam
Ordu Büyüksehir Belediyesi 15 Temmuz Meydani’nda düzenlenen imza töreni, büyük heyecan ve coskuya neden oldu. Davul, zurna ve mesalelerle coskunun yasandigi imza töreninde personellerin sevinç ve coskusu görülmeye degerdi. Aileleri ile birlikte imza törenine katilan personellerin açtiklari pankartlar ise Baskan Hilmi Güler’i duygulandirdi.

“Borçlu olan para veremez, paramiz var ki veriyoruz”

3 yillik süreyi kapsayacak olan Toplu Is Sözlesmesi (TIS) konusan Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, toplu is sözlesmesinin hayirli olmasini temenni etti. Güler, "2 bin 500 kardesimizin bugün hak ettigi çalismalarin karsiligini para ile ödeyemeyiz. O kadar kiymetli hizmetleriniz var ki. Türkiye’de çok iyi bir rakama ulasarak sizlere bugün Hizmet-Is ile birlikte Allah nasip etti. Helal olsun. Bu çalismalari birlikte alin teri ile basaracagiz. Belediyeciligin bir baska güzel oldugunu sizlerle gördük. Ortalama yüzde 120 zam yaptik. Paramiz var ki veriyoruz. Sizlerle helal olsun, parasi olmayan veremez. Borçlu olan para veremez. Hizmette sinir olmadigi gibi bizim gönlümüzde de sinir yok” diye konustu.



“Bizim davamiz pazara kadar degil, mezara kadar”

Baskan Güler konusmasina söyle devam etti:

“Büyüksehir Belediyemiz ile ORBEL A.S.’nin yapmis oldugu bu toplu is sözlesmesinde öncelikle Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz, gönül adami, dava adami ve hizmet adamidir. 30 yildan bu yana onunla yol yürümek bize onur ve gurur veriyor. Ayrica sunu da belirtmek isterim. Bizim davamiz, pazara kadar degil, mezara kadardir. 3 yillik süreyi kapsayacak olan Toplu Is Sözlesmesi (TIS), 2 bin 500 çalisanimiz bu sözlesmeden yararlanacak. Isçi ücretlerine yeni sözlesmemizde yüzde 120 zam yaptik. Sosyal belediyeciligin gerekliligi ne ise onu isçilerimize yansittik.”

Bayram ikramiyelerine de zam gerçeklestirildi

Konusmasinda, bayram ikramiyelerini arttirdiklarini kaydeden Baskan Güler, “Bayramlarda verilen rakami az buldum. Bunu her iki bayram için 5’er bin TL, bayram ikramiyesi olarak verecegiz. Verilen bu ücretlere her 6 ayda bir olmak kaydi ile devlet memurlarina gelen zam oraninda artis yapilacak” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’nin en iyi sözlesmesini imzaladik”

Düzenlenen imza töreninde konusan Hak-Is Konfederasyonu ve Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Keskin, yapilan zam oranindan dolayi Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkür etti. Enflasyon oraninin çok üzerinde zam yapildigini belirten Keskin, "Bugün hasat günüdür. Bugün sükür günüdür, bereket günüdür. Bugün kahir günü degil bereket günüdür. Sözlesmemizde ulasilan rakamlar sözlesmenin basarisindan birisi olmakla birlikte bu sözlesme adil bir sözlesme olmustur. Enflasyon oraninin çok üzerinde gerçeklesen artisin bereketli olmasini diliyorum. Emek ve alin terine verdigi degeri belediyenin imkânlarini zorlayarak bordrolarimiza yansitmak için Türkiye’nin en iyi sözlesmelerinden birini imzalayacak olan kiymetli büyügümüz Sayin Bakanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok tesekkür ediyoruz. Toplu is sözlesmemiz Ordu Büyüksehir Belediyemize, sendikamiza ve tüm emekçi kardeslerimize hayirli ve bereketli olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi imzalandi. Toplu is sözlesmesiyle, Büyüksehir Belediyesine bagli ORBEL A.S.’ye bagli personellerin maaslarina yüzde 120 zam yapildi. Yapilan sözlesme ile ücretlere her 6 ayda bir devlet memurlarina gelen zam oraninda artis yapilacak.

Imza törenine ayrica, ilçe belediye baskanlari, Ordu Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Abdulkadir Hatipoglu, Hak-Is Ordu Sube Baskani Furkan Yavuz, belediye personelleri ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA