Murat Kurum Açiklamasi 'Üstü Park Alti Otopark Projelerimizi Sisli'de Birçok Alanda Göreceksiniz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Sisli’de Darülaceze’yi ziyaret etti, ‘Okul Aile Birlikleri Ile Bulusma programina katildi. Kurum, "Üstü park alti otopark projelerimizi Sisli’de bir çok alanda göreceksiniz. Deprem tehdidini düsünmek suretiyle bu alanlar ayni zamanda toplanma alanlari vazifesi görecek” dedi.

Murat Kurum Açiklamasi 'Üstü Park Alti Otopark Projelerimizi Sisli'de Birçok Alanda Göreceksiniz'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Sisli’de Darülaceze’yi ziyaret edip ‘Okul Aile Birlikleri Ile Bulusma’ programina katildi.

Programda Kurum’a AK Parti Istanbul Il Gençlik Kollari Baskani Muhammed Cem Çekerek, MHP Istanbul Il Baskan Yardimcisi Mehmet Kavak, MHP Ilçe Baskani Oguz Tolga Cabbar ve AK Parti Sisli Belediye Baskan Adayi Gökhan Yüksel eslik etti. Programa katilan Murat Kurum’u Cumhurbaskani Danismani ve Darülaceze Baskani Hamza Cebeci’yle beraberindeki heyet karsiladi. Program’da ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla sohbet edip hatira fotografi çektirdi.

“Sisli’mizi rahatlatacak projelerimizi bir an önce hayata geçirmeliyiz”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Ögretmenlerimize yasanabilir bir Istanbul için tüm Istanbullularla birlikte kollarimizi sivadik. Istanbul artik zorlugun degil kolayligin, geçinme derdinin oldugu degil refahin, ögretmenlerin zorluk çektigi bir sehir degil, huzur içerisinde yasadigi bir sehir olacak. 3 milyon ögrencimizin hiçbir ihtiyaci kalmasin istiyoruz. On binlerce ögretmenimiz trafikte büyük bir eziyetle okullarina gitmeyecek. Sisli’mizi rahatlatacak projelerimizi bir an önce hayata geçirmeliyiz. Yapilasma hususunda yatay mimariyi esas alan, komsuluk iliskilerinin devam ettigi, çevreye duyarli, sifir atik uyumlu sosyal konutlarimizi bundan önce nasil yaptiysak bundan sonra da ayni anlayisla yapacagiz. Yaptigimiz anket ve arastirmalar bize Istanbul’da en önemli iki sorunu isaret ediyor. Biri ulasim digeri de Kentsel Dönüsüm. Uzman arkadaslarimiz ve ekiplerimizle birlikte çok önemli çalismalar yaptik. En önemli 2 mesele olan deprem ve ulasim noktasinda tüm gücümüzle, tüm enerjimizle bu mücadeleyi veren tarafta olacagiz. 650 bin yeni yuvayi 5 yil içerisinde hizli bir sekilde yapip vatandaslarimizi saglam güvenli konutlarda oturtmak istiyoruz. Annelerimiz yastiga basini koydugunda huzurla uyusun, çocuklarimiz gelecege güvenle baksin istiyoruz. Ilk defa 100 bin sosyal konut yapacagiz. Bu 100 bin sosyal konut satilmayip kiralanacak. Hizli bir sekilde bu projeyi tamamlayarak, kentsel dönüsümdeki kardeslerimizi düsük kira bedelleriyle bu konutlarda binalari tamamlanana kadar misafir edecegiz. Bu konutlari tüm kentsel dönüsüm projelerinde kullanip ve bir taraftan da aslinda Istanbul’daki konut ve kira fiyatlarini düsürecek adimlari atacagiz. Sisli’de binasini dönüstürmek isteyen vatandaslarimiza da gerek yönetmelikler çerçevesinde, gerek yeni mevzuatlar çerçevesinde meydana gelen kayiplarini da gerekli imar düzenlemeleriyle birlikte vatandasimiza verecegiz. Vatandasimizin ve özel sektörün de içinde oldugu dönüsümü hep birlikte yapacagiz” dedi.



“Üstü park alti otopark projelerimizi Sisli’de bir çok alanda göreceksiniz”

Otopark sorunu ve kentsel dönüsüm projelerini paylasan Kurum, "Diger bir sorun otopark. Sisli’nin otopark ihtiyaci oldugunu kiymetli baskanimla çalistik. Zemin alti otopark projelerimizle sokaklardaki trafigi rahatlatmak, otopark projelerimizin üzerinde olusturacagimiz yesil alanlarla birlikte vakit geçirmesini istiyoruz. Üstü park alti otopark projelerimizi Sisli’de birçok alanda göreceksiniz. Deprem tehdidini düsünmek suretiyle bu alanlar ayni zamanda toplanma alanlari vazifesi görecek. Bir taraftan da olasi depremlere karsi tedbir almak zorundayiz. Istanbul’da da afet yönetimi büyük bir profesyonellikle yönetilecek. Buna iliskin hazirliklari biran önce tamamlanacak. Olasi afetlerde biz hazirlikli olacagiz. Dijital Istanbul üzerinden bu afetleri yönetecek adimlari atacagiz. Evlatlarimiz ve ailelerimiz için bir endise olan deprem tehdidinin ortadan kalkmasini istiyoruz. Sisli gibi eski binalarin bulundugu ilçelerimizde hasar tespit çalismalarimizi hizlandiracagiz. Istanbul’da, Sisli’de tek bir riskli yapi kalmayincaya kadar kentsel dönüsüm seferberligini devam ettirecegiz. Büyüksehir Belediyesi olarak, Kentsel Dönüsüm yapmak isteyen vatandaslarimiza yapim ve finans destegi verecegiz” seklinde konustu.



“Gözün arkada kalmasin çünkü senin için dertlenen bir yönetim anlayisi var”

Ulasim, hibe destegi ve 7 gün 24 saat hizmet verecek kres projeleri hakkinda konusan Kurum, “Trafikte kalarak sevdiklerinizden uzakta vakit kaybetmenizi istemiyoruz. Ömrümüzden 3 buçuk yili çalan trafik çilesini de sizlerle birlikte bitirecegiz. 5 yilda 230 kilometre metro yapacagim sözü verip sadece 8 kilometre metro yapilmis. Istanbul’un trafik problemi bu bakis açisiyla çözülemez. Istanbul’da siz o eser ve bayrak yarisini sürdürmediginiz sürece Istanbullu yolda kalir, metrobüs duraklarinda bekler. Istanbullu nereye gidecegini bilir ama ne zaman gidecegini bilemez. Biz bu 5 yil içerisinde 328 kilometre metro hattini 650 kilometre yapacagiz. 10 yil sonra da bin 4 kilometreye hep birlikte çikaracagiz. Istanbul’un metro gitmeyen tek bir ilçesi kalmasin istiyoruz. Ortalama yolculuk süresi 64 dakika. Biz her bir vatandasimizdan bu kaybolan 64 dakikayi 39 dakikaya düsürebilmek için bu adimlari atacagiz. Her bir vatandasimiz günde 25 dakika kazanmis olacak. Yeni metrobüs ve otobüs hatlariyla Istanbul’un her yerine kesintisiz ulasimi basaracagiz. Sehir hayatindan bunalan, memleket havasi arayan Istanbullu kardeslerimize Mahalle Bahçeleri Projesini armagan edecegiz. Buralarda hem toplanma alani, hem çocuklarimizin spor yapacagi alanlar, hem de kütüphaneler ve kiraathaneler olacak. Ilk isini kuran 100 bin girisimci kadinimiza IBB’den 100 bin lira hibe destegi verecegiz. Bu destekle birlikte isini gelistir diyecegiz. Gözün arkada kalmasin çünkü senin için dertlenen bir yönetim anlayisi var. Büyüksehir burada diyecegiz. Çalisan kadinlarimizin evlatlari için her mahallemizde 7 gün 24 saat esasiyla çalisacak kresler yapacagiz. Hem çocugunuza gerekli egitim verilecek hem de bu hizmeti vatandasimiza sunmus olacagiz” ifadelerine yer verdi.

“Gençlerimizin vizyonuyla çalisacak ve gençlerimizin gücüyle de basaracagiz”

Ilkokul ögrencilerine ve okullara yapacagi destekleri anlatan Kurum, gençlerle ilgili de su ifadeleri kullandi:

“Biz tüm okullarimiza beslenme destegi saglayacagiz. Ilkögretimde okuyan tüm ögrencilerimize de ücretsiz ulasim destegi verecegiz. Evlatlarinizi okula gönderdiginizde gözünüz arkada kalmayacak. Yavrularimiza tipki evinizdeki gibi güvenlik ve hijyen ortamini Büyüksehir Belediyesi olarak biz saglayacagiz. Tüm okullarimiza güvenlik, temizlik ve beslenme destegi verecegiz. Okuldaki okul aile birliklerimiz ve velilerimizin endiseleri, kaygilari tamamen ortadan kalksin ve çocuklarimizi çok daha saglikli bir ortamda gelecege hazirlayalim istiyoruz. Istanbul’da okumanin, egitimin, ögretimin degerli oldugu bir anlayisi 31 Mart itibariyle Istanbul Büyüksehir Belediyesi olarak, her türlü sorumlulugu alarak gerçeklestirecegiz. Bugün bizleri bir araya getiren en büyük motivasyon aslinda gelecegimizin umudu gençlerimizdir. Gençlerimiz için attigimiz her adimin ne kadar önemli oldugu bilinciyle çalisiyoruz. Bir araya geldigimiz vakitleri bir firsat olarak degerlendiriyoruz. Sizden alinmis talepleri gerçeklestirmek için de tüm ekibimizle birlikte çabaliyoruz. Gençlerimiz gençligini tam anlamiyla yasayabilsin, okul zamanlarini daha verimli degerlendirebilirsin istiyoruz. Gençlerimiz hem çok okusun bilgi sahibi olsun, hem de gezsin görsün yeni ufuklara yelken açsin istiyoruz. Kazandigi donanimlari simdi ve gelecek için anlamli adimlara dönüsme bilsin istiyoruz. Biz gençlerin hür fikriyle düsünecegiz, gençlerin aklina danisacagiz. Gençlerimizin vizyonuyla çalisacak ve gençlerimizin gücüyle de basaracagiz. Gençlerimizi memnun etmek için sizlerle el ele omuz omuza yürüyecegiz."
Kaynak: İHA