Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Bakan Isikhan Ile Görüstü

Memur Sendikalari Konfederasyonu Genel Baskani Ali Yalçin, 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili olarak Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ile görüstü.

Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Bakan Isikhan Ile Görüstü
Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ile görüstü. Görüsmede; 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili çalismalarin bir an önce baslamasi ve ivedi olarak hayata geçirilmesi gerektigine vurgu yapildi. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanliginda gerçeklestirilen toplantiya; Ali Yalçin ve Vedat Isikhan’in yani sira Memur-Sen Genel Baskan Yardimcisi Haci Bayram Tonbul da katildi.

7. Dönem Toplu Sözlesme ile kayit altina alinan 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili çalismalarin ivedi olarak baslamasi için resmi yaziyi geçtigimiz günlerde Bakanliga ilettiklerini hatirlatan Genel Baskan Yalçin, “5,3 milyon kamu görevlisini ve emeklisini ilgilendiren ve emekli ayliklarinda önemli derecede artis saglayan ek göstergelere iliskin çalismaya ilave olarak, kamu görevlileri ve emeklilerinin hayata geçmesini bekledigi ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ çalismasinin bir an önce baslamasi ve çalismanin ivedi olarak TBMM’ye sunulmasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Yalçin, 7’nci Dönem Toplu Sözlesme ile kayit altina alinan; 4688 sayili Kanun’un evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmesi, Harcirah Kanunu ile Devlet Memurlarina Yiyecek Yardimi Yönetmeligi’nin günün sartlarina göre düzenlenmesine iliskin teklifleri Bakan Isikhan’a iletti. Toplu sözlesme hükümlerinin uygulanmasi noktasinda yasanan tereddütleri ve Koruyucu Giyim Malzemesi hükmünün uygulanmasi noktasinda yasanan sorunlari da görüsmede dile getiren Yalçin, sorunlarin çözümü noktasinda zaman kaybedilmeden ilgili çalismalarin baslamasi gerektigine vurgu yapti.

Kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini önemsediklerini belirten Bakan Isikhan ise gerekli çalismalarin hayata geçirilebilmesi için yetkili sendika olan Memur-Sen ile diyalog mekanizmasinin sürecegini dile getirdi.
Kaynak: İHA