Maden Sahasinda Arama Kurtarma Çalismalari Araliksiz Sürüyor

Erzincan’in Iliç ilçesinde bir maden sahasinda meydana gelen heyelan sonucu toprak altinda kalan 9 isçiyi kurtarmak için ekipler çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Maden Sahasinda Arama Kurtarma Çalismalari Araliksiz Sürüyor
Erzincan’in Iliç ilçesinde maden sahasinda meydana gelen toprak kaymasi sonucu 9 isçi toprak altinda kaldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine birçok kurtarma ekibi sevk edildi. AFAD, UMKE ve birçok gönüllü ekipten olusan 400 kisilik ekip isçilere ulasmak için canla basla çalismaya basladi.

Gönüllü AFAD ekibi olarak bölgeye intikal ettiklerini söyleyen Arif Arifoglu, devletin tüm imkanlari ile alanda oldugunu ifade ederek, "Biz haber alir almaz gönüllü AFAD ekibi olarak bölgeye intikal ettik. Öncü dört kisilik bir grup yukarida arama kurtarma çalismalari devam ediyor” dedi.



"Iki çapli bir toprak kaymasi var”

Iki çapli bir toprak kaymasinin oldugunu söyleyen Arifoglu, "Iki çapli bir toprak kaymasi var. Devlet su an bütün imkanlarini seferber etmis durumda. Yaklasik 400 kisilik arama kurtarma ekibi yogun bir sekilde çalisiyor. Herhangi bir toprak kaymasi riskine binaen güvenlik tedbirleri de had safhada. Bizler de arama kurtarma çalismalarina devam ediyoruz” diye konustu.



“Kepçeler, ayni zamanda da arama kurtarma köpeklerimiz var”

Arama kurtarma çalismalarinda is makinelerinin yani sira hassas burunlu köpeklerin de oldugunu ifade eden Arifoglu, "Kepçelerle ayni zamanda arama kurtarma köpeklerimiz de var. Arama kurtarma köpekleri ile beraber devlet bütün imkanlarini bu tarafa getirmis durumda. Sikinti olan taraf yiginin iki tarafinda kayma var. Insallah bu kadar insan bu kadar is makinesi, teknoloji ile birlikte sag salim ulasiriz insallah. Amacimiz yukarida enkaz altinda kalan isçilerimize bir an önce sag ulasabilmek. O yüzden de mücadele devam ediyor arama kurtarmada. Insallah sag salim de kardeslerimize ulasiriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA